Home Landelijke radio Jan Hoogesteijn: Sky Radio en Radio 538 zijn vanaf 1 januari zeker...

Jan Hoogesteijn: Sky Radio en Radio 538 zijn vanaf 1 januari zeker in de ether te horen

Directeur Jan Hoogesteijn van omroepvereniging Veronica (oa Veronica en Kink FM) weet zeker dat de huidige commerciële zenders als Radio 538 en Sky Radio vanaf 1 januari 2003 in de ether te horen zullen zijn. Dit zei hij vandaag in het Radio 1 programma Stand.nl. De omroepdirecteur zei er wel bij dat het niet zeker is dat dat op precies dezelfde frequentie zal zijn.

De Veronica-directeur bestrijd het argument van de huidige commerciële zenders dat ze veel in de frequentie hebben geïnvesteerd. “Ze hebben niet in frequentie geïnvesteerd, maar in het bedrijf. Er zijn ook enorme bedragen verdient. Het gaat om het radio maken, niet om de frequentie”, aldus Hoogesteijn.

“Er is dus geen probleem”, vervolgt hij. “Ze maken een probleem omdat ze bang zijn voor concurrentie. Radio 538 en Sky Radio hebben juist het geld. Zij maken deel uit van grote bedrijven. Zij zeuren alleen omdat ze bang zijn voor concurrentie”, aldus Hoogesteijn.

Erik de Zwart, directeur van Radio 538, belde op naar de uitzending. Hij bestreed de mening van Jan Hoogesteijn. “Ik snap niet waar Jan Hoogesteijn het over heeft. Als hij de frequenties van de HMG groep had meegenomen, dan stond hij nu vooraan in de rij en niet achteraan. Als wij geen frequentie krijgen moeten we mensen op straat gaan zetten. Dat kan gewoon niet.”

Overigens was 47 procent van de luisteraars die reageerde het eens met de stelling: ‘Radio 538 en Sky Radio moeten hun frequenties behouden.’

Ook riep Veronica vandaag in een advertenties in een aantal kranten het kabinet op de het vonnis van de rechter op te volgen die onlangs bepaalde dat de frequenties geveild moeten worden. De advertentie is hier te vinden.