Home Landelijke radio Peter Kuipers nieuwe directievoorzitter bij ‘onrustig’ KRO-NCRV

Peter Kuipers nieuwe directievoorzitter bij ‘onrustig’ KRO-NCRV

Peter Kuipers is door de Raad van Toezicht van KRO-NCRV voorgedragen als de nieuwe directievoorzitter van de omroep. Sinds het vertrek van Yvonne de Haan op 1 oktober vorig jaar vervult Peter de rol van directievoorzitter op interim basis.

Het is bij KRO-NCRV al enige tijd onrustig. Zo zijn vanwege bezuinigingen meerdere programma’s geschrapt en was er ophef over de bijbaan van Yvon Jaspers bij een veevoederbedrijf.

Anonieme brief

Vandaag werd bovendien een anonieme mail rondgestuurd waarin een groot aantal medewerkers het vertrouwen zou opzeggen in de directie. In de brief wordt gesproken van ‘mismanagement’. Medewerkers zouden ontevreden zijn over de gang van zaken binnen de omroep en over het verdwijnen van meerdere programma’s.

Of de mail daadwerkelijk van de omroepmedewerkers afkomstig is, staat (nog) niet vast. Wel heeft KRO-NCRV gereageerd. “Vandaag hebben we een rare anonieme mail gekregen. Wij herkennen ons niet in dit beeld. Wij en de Ondernemingsraad van KRO-NCRV wijzen deze vorm van anonieme communicatie af”, aldus de directie.

Optimistisch

Peter Kuipers moet als nieuwe directievoorzitter van KRO-NCRV weer rust in de tent brengen. “De christelijke traditie waar KRO-NCRV uit voortkomt, met de boodschap van geloof, hoop en liefde, herken ik persoonlijk en vind ik enorm waardevol voor onze samenleving. En met een half miljoen leden staat KRO-NCRV als omroepvereniging midden in de maatschappij”, aldus Peter.

“Daarnaast is het de ambitie van KRO-NCRV om een maatschappelijke mediaorganisatie te zijn die op een optimistische manier bijdraagt aan ons omroepbestel, en daarmee aan ons land. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan deze omroep waar elke dag zo’n 500 enthousiaste collega’s prachtige content maken voor radio, tv en online.”

Foto: KRO-NCRV