Home Landelijke radio ID&T wil meerderheidsbelang Slam FM verkopen

ID&T wil meerderheidsbelang Slam FM verkopen

ID&T wil een meerderheidsbelang van Slam FM verkopen. Dat zegt directeur Duncan Stutterheim maandag in een interview met Rick Nieman in het programma ‘Rick Nieman Interviewt’ op RTLZ.

“Het is mij heel erg tegengevallen”, zegt Stutterheim over zijn radioavontuur. ID&T begon met ID&T Radio, maar veranderde dit jaar de formule van het station naar Slam FM. “We hadden veel luisteraars, 350.000 luisteraars per week, maar we werden niet groot genoeg”, zegt Stutterheim. “Wil je radio landelijk succesvol maken, moet je mainstream worden en dat past niet bij ID&T”.

Stutterheim geeft aan dat ID&T 2,5 miljoen Euro heeft verloren aan haar radioactiviteiten. Hij is nu op zoek naar een partner die een meerderheid in het station wil kopen; hij wil zelf een minderheidsbelang behouden, vooral om in de avonduren dancemuziek te kunnen draaien.

Radio 538, RTL Nederland en Fresh FM spande een kort geding aan tegen ID&T omdat het format van Slam FM niet zou voldoen aan de eisen van het geclausuleerde kavel. Echter zagen ze hier vorige week vanaf omdat ze eerst de uitspraak van het Agentschap Telecom wil afwachten.

“Rick Nieman interviewt.Duncan Stutterheim” wordt voor het eerst uitgezonden op maandag 14 maart om 16:20. Het programma zal herhaald worden op 15/3 om 10:20, 16/3 om 12:20, 17/3 om 13:20 en 18/3 om 15:20.