Home Landelijke radio ID&T Radio wijzigt naam en format

ID&T Radio wijzigt naam en format

ID&T Radio zal vanaf 1 januari 2005 onder de naam ‘ID&T FM’ verder gaan. Met de naamsveranderingen zal ook het format worden aangepast. Dat hebben bronnen aan RadioFreak gemeld. Onder leiding van de nieuwe directeur radio, Michel de Winter, zullen er meer oude en nieuwe hits op de zender te horen zijn. ID&T Radio wil het verhaal niet bevestigen. “We kunnen er geen uitspraken over doen en jullie merken het vanzelf wel. Per 1 januari zullen er waarschijnlijk dingen veranderen”, aldus een woordvoerster.

Het nieuwe format is grotendeels bedacht door oud ID&T-dj Dennis Hoebee en Marcell Mijwaard. Ieder uur komen er veel hits voorbij vanaf 1998 tot nu met daarbij een oudere plaat en een free-choice van de dj. Uitgezonderd zijn rock-platen en Nederlandstalige muziek. Om niet met de vergunning voor de etherfrequentie in de problemen te komen, zullen er speciale edits van de muziek gemaakt worden. De geruchten gaan dat van de avondprogrammering niet veel zal overblijven. Zo verdwijnt dj Edit Den Doosch van de zender. Wat zeker overeind zal blijven is het programma ID&T 40, de tegenhanger van de Top 40, en de dj’s Robin Velderman (elke werkdag van 19:00 tot 21:00 uur) en Eric van Kleef (elke werkdag van 16:00 tot 19:00).

De naam ‘ID&T FM’ is gekozen omdat deze beter te gebruiken is voor het inzingen van jingles. Hiervoor heeft het station het ‘Kiss108 pakket’ besteld bij jingleproducent Reelworld.