Home Landelijke radio ID&T brengt radionieuws van Novum

ID&T brengt radionieuws van Novum

Dancezender ID&T radio gaat voortaan radionieuws uitzenden van persbureau Novum. Vanmiddag om 13:00 uur was de eerste uitzending te horen. Novum gaat net als het ANP nieuwsbulletins aan landelijke en regionale stations aanbieden.

Novum-directeur Bert Ponsen: “De publieke omroepen hebben hun eigen exclusieve nieuwsvoorziening. Dat geldt ook voor de HMG-omroepen. Alle andere zenders, of het nu landelijke of lokale zenders betreft, hadden tot nu toe geen keuze. Daar brengen wij nu nadrukkelijk verandering in.”

Bij de productie van haar radiobulletins maakt Novum Nieuws gebruik van nieuwe technologische toepassingen, die zijn ontwikkeld in samenwerking met Delta Solutions. Hierdoor kan iedere zender die klant is bij Novum zijn eigen audiovormgeving aan het Novum Radionieuws koppelen. Novum biedt op basis van haar technologie de garantie dat het Novum Radionieuws naadloos kan worden geïmplementeerd in ieder bestaand uitzendsysteem.
Bovendien kan in de toonzetting, de keuze van nieuwsfeiten (landelijke, regionaal) en bijvoorbeeld in lengte van het bulletin rekening worden gehouden met de voorkeuren van het radiostation. Zo kan een lokale zender een ‘nieuwsprofiel’ kiezen met een accent op nieuws uit de eigen regio.

ID&T lijkt vooral voor Novum te hebben gekozen vanwege de prijs. Commercieel-directeur Jan Riemens: “De Novum-bulletins zijn significant goedkoper dan bestaande leveranciers. Zenders betaalden in het verleden in onze ogen veel te veel voor nieuwsbulletins. Met een efficiëntere bedrijfsvoering is dat helemaal niet nodig. Afhankelijk van de leverancier liggen onze prijzen dan ook 30 tot 60% lager. En dan krijg je ook nog je eigen profiel.”