Home Landelijke radio Humberto Tan stopt bij BNR vanwege commercial

Humberto Tan stopt bij BNR vanwege commercial

Humberto Tan stopt over anderhalve week met de ochtendshow op BNR Nieuwsradio. Directe aanleiding is dat Tan een rol gaat spelen in een tv-commercial, en dat botst volgens BNR met zijn journalistieke werk.

Hoofdredacteur Sjors Frölich: "Humberto heeft enorm veel voor BNR betekend. Daar zullen wij hem altijd dankbaar voor zijn. Het feit dat Humberto een hoofdrol zal vervullen in een nieuwe tv-campagne is mijns inziens niet te combineren met zijn journalistieke werk als nieuwsanchor van BNR. Ik begrijp de overwegingen van Humberto echter zeer goed en respecteer zijn keuze."

Daar komt nog bij dat Humberto Tan het erg druk heeft, zegt hij zelf: "Tweeënhalf jaar, elke dag zo vroeg je bed uit gaat je niet in de koude kleren zitten. Zeker als je buiten dit programma ook nog een druk werkschema hebt. Daar kwam bij dat ik tijd en ruimte nodig heb om aan de vrouweneditie van mijn boek Rondom Tan te werken."

Toch is het niet uitgesloten dat Tan nog bij BNR blijft. "We praten nog over een ander programma bij BNR, op een 'christelijk' tijdstip."

Humberto Tan begon in oktober 2010 als presentator bij BNR, als opvolger van Bas van Werven. 18 maart is zijn laatste uitzending, wie hem op gaat volgen is nog niet bekend.