Home Landelijke radio HMG gaat RTL Nederland heten

HMG gaat RTL Nederland heten

De Holland Media Groep (HMG) gaat RTL Nederland heten. Dat zei topman Fons van Westerloo woensdag op het omroepcongres in Hilversum. HMG is de moedermaatschappij van tv-zenders RTL4, 5 en Yorin en van radiozenders RTL FM en Yorin FM.

“What’s in a name?, zult u denken. Wij geloven dat wij hiermee naar binnen en buiten duidelijk maken dat wij niet langer een groep willen zijn, maar een bedrijf zonder muren tussen de diverse bedrijfsonderdelen”, zo verklaarde Van Westerloo.

“We rekenen bovendien af met een verleden, waar de toenmalige partners van Endemol tot Veronica, de aanduiding ‘groep’ rechtvaardigden. Nu kent ons bedrijf maar een aandeelhouder, en dat is RTL Group”.

De leiding van RTL Group keurde de naamsverandering afgelopen dinsdag goed. Van Westerloo wil graag uitdragen dat zijn concern onderdeel uitmaakt van de meest succesrijke en meest winstgevende radio- en tv-operator van Europa. “Een van de allersterkste merknamen in de Europese omroepindustrie dekt straks de lading van een bedrijf met een enorme potentie”.