Home Landelijke radio HMG blij met behoudt Yorin FM en start RTL FM

HMG blij met behoudt Yorin FM en start RTL FM

De Holland Media Groep (HMG) is blij met het nieuwe frequentiepakket dat het vandaag toegewezen kreeg. “De uitkomst is voor ons optimaal, aangezien aan al onze wensen is voldaan”, zo laat de HMG weten. Naast een landelijke dekking voor Yorin FM, is een nieuwe frequentie verworven. Vanaf 1 juni gaat
dan ook een gloednieuw radiostation de lucht in: RTL FM.

Dick van der Graaf, CEO van HMG hierover: ‘ER zijn veel onzekere momenten geweest. Vooral over Yorin FM. We hebben tot het laatste moment in spanning gezeten of het zou lukken met de hitzender. Maar we zijn heel erg blij. We hadden deze uitkomst niet verwacht. Maar we zijn er klaar voor. Vanaf zondag gaat RTL FM ook uitzenden. Maar vanaf 1 september gaan we met dit station definitief van start.”

Hij vervolgd: “Het is het resultaat van de inzet en expertise van vele collega’s, een lange strijd en veel vasthoudendheid. Radio is voor onze aandeelhouder RTL Group een kernactiveit in alle landen waar ze actief is. Een extra reden voor HMG om in Nederland een nog volwaardiger speler in de radiomarkt te worden. Wij vertrouwen op een stevige positie in de nieuwe markt. Yorin FM is een ijzersterk station dat zal profiteren van de verdubbeling van zijn bereik. RTL FM is gebaseerd op de succesvolle televisiemerken in Nederland, waardoor het een zeer snelle groei zal doormaken.”

De nieuwkomer RTL FM heeft een sterke en directe relatie met het zo geliefde televisiestation RTL 4. De luisteraar kan zich verheugen op een eigentijdse en afwisselende mix van muziek uit binnen- en buitenland, nieuws en entertainment, waarbij klinkende namen van televisie diverse programma’s voor hun rekening nemen.

RTL FM streeft ernaar per 1 september op volle sterkte te zijn en met een aansprekende programmering en een sterke crew van bekende en veelbelovende nieuwe dj’s officieel van start te gaan. Tot die tijd kan de luisteraar voornamelijk genieten van muziek, nieuws, weer en verkeer.

Een overzicht van de frequentieverdeling is hier te vinden. >>