Home Landelijke radio Hey DJ Summercamp: het dagboek van Joey

Hey DJ Summercamp: het dagboek van Joey

‘Hey DJ’ is afgelopen, maandag was te zien hoe Martijn Muijs zijn eigen programma op 3FM won. De nummer twee, Joey Koeijvoets hield rondom de finale in het kamp een dagboek bij, dat je hier exclusief kunt lezen.

Mijn naam is Joey Koeijvoets. Ik ben 21 jaar. Woon in Roosendaal en heb sinds een maand of 4 geen relatie meer. Ik ben ruim 6 jaar geleden begonnen met radiomaken. In het radiomaken heb ik iets gevonden wat mij energie geeft. In het programma van Wout heb ik het ook geroepen: “Radio is mijn leven!”

Woensdag 04 augustus:

Zoals iedere dag gaat de wekker vandaag om 05.30. Echt veel te vroeg. Na 3 jaar ben ik er nog niet aan gewend. Waarom zo vroeg? Ik moet om 08.00 uur op mijn werk zijn en daar moet ik nog zo’n 45 minuten voor rijden, maar voordat ik echt uit mijn bed kom heb ik eerst een keer of 5 de snoozeknop van mijn wekker lamgeslagen omdat ik er niet uit kan komen. Zeker niet met de wetenschap dat ik eerst naar beneden moet lopen om de krant te halen op mijn blote voeten!

Om 7 uur vertrekken naar t werk en dan dat prachtige zonnetje zien is weer wel een heerlijk begin van de dag. Ik ben de dag wel goed doorgekomen onder de airco moet ik zeggen. Helaas kon ik niet in de zon huppelen, want dat vind de baas niet zo’n goed idee. Ik werk sinds 3 jaar bij T-Mobile Klantenservice in Breda waar ik mensen adviseer en help bij problemen. Mijn collega’s vinden het erg leuk dat ik meedoe aan Hey DJ en zijn super enthousiast!

De dag vandaag was mentaal toch wel wat anders, omdat ik mezelf in mijn hoofd aan het voorbereiden was voor de finale van “Hey DJ”, want vrijdag gaan we in Dwingeloo de grand finale opnemen met de laatste 4 overgebleven kandidaten.

Toen ik thuis kwam heb ik snel een pizaatje gegeten en ben ik mijn tas gaan inpakken voor het kamp. Vooral het uitzoeken van de muziek die je wil meenemen is een hels karwei. Allereerst luister ik de muziek die ik denk mee te nemen voor, omdat het moet passen bij de onderwerpen waar ik het over wil hebben in de uitzending. En omdat ik ontzettend veel cd-tjes in de kast heb staan en graag het allerbeste wil meenemen duurt het soms uren voordat ik een goede selectie heb gemaakt! Vooral POP & ROCK heeft mijn voorkeur. Af en toe een lekkere commerciël danceplaat erbij en ik ben blij. Als ik me lekker voel bij de muziek die ik draai, straal ik dat ook uit op de radio door enthousiast erover te zijn!
Als je daar eenmaal zit kun je niet even terug naar huis voor een cdtje. Ik denk dat ik het nu allemaal wel een beetje in mijn hoofd heb. Ga alles in een tas stoppen en dan mijn bed opzoeken want het wordt morgen weer een lange dag en ik heb de laatste dagen door de warmte al niet zoveel geslapen.

Niet alleen de warmte heeft daarvoor gezorgd trouwens, want ik denk ook veel na over mijn show die ik ga doen op het kamp. Ik wil daar goed laten zien wat ik kan omdat ik graag fulltime radio zou willen maken op professionele basis. Als ik radio maak voel ik me thuis! Ik kan me dan lekker uitleven! Daarom maak ik in mijn vrije tijd veel radio-uren bij de lokale radio om steeds maar weer te evalueren en zorgen dat verbeterpunten weggewerkt worden

Donderdag 05 augustus:

Ik had me voorgenomen om een beetje vroeg te gaan slapen gisteren, maar dat is zoals gewoonlijk niet gelukt, want ik wilde nog zoveel in mijn tas stoppen om mee te nemen! Toen bedacht ik me ook nog dat ik vandaag eigenlijk ook om 08.00 uit mijn bed moest om de laatste voorbereidingen te treffen voordat ik terug ga naar het tentenkamp in Dwingeloo. Ik kan me voorstellen dat veel mensen nog nooit in Dwingeloo geweest zijn of het niet eens kennen. Ik vind het daarom ook knap dat BNN dat heeft kunnen vinden daar. Waarom ze juist voor deze lokatie gekozen hebben weet ik niet. Ik heb het dorpje zelf niet veel gezien maar de natuur is er mooi. Er stonden 2 grote tenten met bedden. Een groot volleybalnet en een heerlijke hangmat. Lekker in het zonnetje genieten van de rust daar! Er was natuurlijk ook een kantine waar de DJ-sets stonden opgesteld en waar een bankstel stond waar je heerlijk even kon relaxen met een boekje!

Ik moest hoe dan ook een middeltje halen tegen de muggenbeten. Heel herkenbaar natuurlijk voor veel mensen is die irritante jeuk en daar wilde ik een stokje voor steken.

Eenmaal aangekomen op het kamp stond er gelijk een fotograaf voor me klaar van het NRC om een mooi plaatje te maken om bij mijn dagboek te plaatsen. Ongelofelijk hoe iemand in een paar minuten zoveel foto’s kan maken.

Vandaag op het kamp was het echt lekker relaxed. In het zonnetje hangen in die geweldige hangmat en wat ik ook erg waardeer is de potten snoep die er stonden. Vooral die droppot was niet te weerstaan.

We mochten de studio nog wat onder de knie krijgen als daar behoefte aan was.Daar heb ik ook zeker gebruik van gemaakt, omdat ik het belangrijk vind om tijdens mijn stukje radio dat ik morgen moet gaan maken, precies weet hoe die machine werkt. Kennis is macht zeggen ze toch altijd? Heel de dag een beetje aankloten. Voetballen, volleyballen en ik heb me ook goed kunnen vermaken in het studiogedeelte op het kamp. Ze hadden namelijk de grote 3FM computer neergezet waar 7000 platen instaan. Welke titel je ook intoetst, het staat erin. Ik heb daar smakelijk gebruik van gemaakt en veel oude liedjes teruggeluisterd, zoals “Flash & The Pan – Hey st. Peter” en “Breeders – Cannonbal” Ook heb ik even gezocht op “Dolly Dots” en kwam ik “She’s a Liar” tegen. Ik was niet de enige die daar fijn op begon te springen.

Na het eten was er toch weer die hangmat die mijn aandacht trok en ik heb daar dan ook nog uren in gehangen. Ondertussen lekker kletsen met iedereen. Gewoon de perfecte omstandigheden. Lekker weer, goeie muziek, leuke mensen en een drankje!

Vrijdag 06 augustus:

De grote finaledag breekt aan. Het eerste wat ik constateer als ik wakker word is, dat het middeltje dat mij tegen de muggen zou moeten beschermen niet gewerkt heeft. Beetje jammer!

Rustig wakker worden was niet nodig, want op dagen waar veel spanning in zit ben ik als ik mijn ogen open doe ook gelijk klaarwakker. Lekker even een warme douche gepakt en daarna weer even lekker de studio in. Heerlijk is dat!

Ondertussen zijn de cameramensen en geluidsmannen ook weer helemaal geinstalleerd en klaar om alles wat er gebeurd vast te leggen. Dat is echt een vak apart. Ze weten altijd precies vooraf waar ze moeten zijn.

De wespen zijn trouwens ook al vroeg wakker. Die beesten zijn echt psycho. Blijven rond je vliegen en gaan niet meer weg. Heel de dag van die zwart gele Vitesse supporters overal. Er was namelijk een wespenplaag op het kamp. We konden het nest alleen niet vinden.

Daar is Ruud de Wild en Giel Beelen komt kort daarna aan. Hij was wel wat later dan gepland, want hij had zijn navigatiesysteem naar het verkeerde adres laten navigeren.. Haha… Het was dan ook nog erg vroeg!

Ruud en Giel geven vandaag de workshop die gaat over Personality-radio. Tijdens de workshop is het vooral veel luisteren en vragen stellen over hetgeen verteld wordt. Hierdoor wordt duidelijk hoe DJ’s zich kunnen profileren op de radio. Speel je een typetje of kies je ervoor om gewoon jezelf te zijn.

Op de vraag wat Joey zo uniek maakt is dat moeilijk om antwoord te geven. Mijn antwoord is dan ook: “Is er nog een Joey Koeijvoets?”

Na de workshop buiten in het grasveld waar ik tegelijk lekker op kleur kon komen ben ik me gaan voorbereiden op het kwartier radio dat ik moest gaan maken in de studio. Ik mocht op eigen verzoek het spits afbijten! Het ging lekker. Ik ben tevreden over de uitvoering. Ik ben een groot fan van de Haagse rockband Di-rect. Tijdens mijn stukje radio heb ik Tim, de zanger van de band, mogen interviewen en dat was echt supergaaf! Ik ben namelijk een groot fan van deze band.

Ik opende het interview door te vertellen wie ik ben en viel gelijk met de deur in huis. “Tim, 1 vraag die ik altijd al aan je heb willen stellen…Hoe kan het dat jullie eerste single “Just The Way I Do” niet in Nederland scoort maar in Indonesië nummer 1 wordt?” Eigenlijk is hier niet echt een precieze verklaring voor, maar door deze vraag was er genoeg gespreksstof voor de rest van het gesprek

Toen moesten de 3 andere finalisten nog allemaal 15 minuten radio maken en daaropvolgend moest de jury, bestaande uit Dave Kentie, Florent Luijckx, Ruud de Wild en Giel Beelen gaan overleggen wie volgens hun de winnaar van Hey DJ 2004 gaat worden! Dat lijkt dan eeuwen te duren, terwijl het in werkelijkheid misschien maar 1,5 uur duurt.

Dan de bekendmaking. Ik heb geen nagels meer en uit zenuwen is mijn pen ook een paar centimeter gekrompen omdat ik er dat heb afgebeten. Dan de uitslag. Er wordt deze keer niet alleen gezegd wie er wint, maar ook wie 4, 3 en 2 geworden zijn. Ruud begint… De 4 wordt bekend. Fernando. Dan nummer 3. Eerst het jurycommentaar natuurlijk om de spanning er in te houden. Pieter wordt 3! Giel Beelen mag de winnaar bekend maken. Eerst het commentaar voor Martijn en mij. Dan de winnaar… … … Het is Martijn. Daarmee ben ik op een tweede plaats geëindigd. Het is jammer dat ik niet net 1 plekkie hoger ben gekomen, maar ik ben niet teleurgesteld. Ik vind het top dat ik zo ver ben gekomen.

In het jurycommentaar gaf Giel aan dat ik een eigen geluid heb en dat dat heel belangrijk is. Mijn technische vaardigheden zijn beter dan gemiddeld. Soms moet ik wat duidelijker vertellen als ik een onderwerp aansnijd, zodat het zekerder overkom, maar hij sloot af met “ga zo door, dan kom je er wel!”

Na de bekendmaking nog ff wat eten en dan alles afbreken en naar huis. De terugweg heb ik grotendeels geslapen en thuis ben ik gelijk mijn bedje in gedoken.

Zaterdag 07 augustus:

Een vreemd gevoel. Het is nu helemaal afgelopen. Het avontuur dat met een demootje insturen begon is nu afgelopen. Als ik me bedenk dat ik getwijfeld heb of ik de demo wel moest opsturen is het helemaal leuk. Maar het is natuurlijk niet alleen het radiomaken geweest. Ook de mensen die ik heb leren kennen en veel mee doorgemaakt heb ga ik missen.

Ik ben lekker even gaan sporten vandaag en daarna in de supermarkt wat verse broodjes halen. Komt er een man naar me toe en vraagt waar de knakworsten staan. Niet dat ik dat weet, maar heb met hem meegezocht en heb er maar van gemaakt dat ze niet verplaatst zijn en dat ik het daarom ook niet wist. Heb ze uiteindelijk wel geholpen. Als het als DJ niets wordt kan ik altijd nog in de supermarkt aan de slag dus.

Volgens de meteorologen spreken we over een hittegolf, dus dan blijf ik niet binnen zitten. Ik ben met een vriend het terras op gegaan. Uiteindelijk in een danscafé beland waar ik werkelijk door 2 mensen gevraagd werd of ik toevallig Joey heette en of ik op TV geweest was. Dat is iets wat ik totaal niet verwacht had, maar vind het wel super leuk!

Zondag 08 augustus:

De zondag breekt aan. Nog altijd in hetzelfde café. Dan ineens vraagt Peter, de vriend waarmee ik daar was, zich af wat het kost om naar België te gaan met een taxi. Ik keek hem heel vragend aan natuurlijk omdat ik weet dat dat niet goedkoop is.

Uiteindelijk betalen we 90 euro voor een retourtje naar onze stamdiscotheek in Wuustwezel. Ik kan je vertellen dat ik om 04.30 toen de chauffeur ons terugbracht echt kon terugkijken op een mega geslaagde avond waar ik helemaal uit mijn dak ben gegaan en een record aantal biertjes op heb. Maar we hadden dan ook iets te vieren!

05.00 uur thuis… Tijd om te slapen! Maar om 09.30 sta ik alweer klaarwakker naast mijn bed en huppel ik de keuken in om wat te drinken. Geen kater, geen hoofdpijn. Dat heb ik ff goed gedaan he 😉

Ik heb vanaf donderdag mijn website www.kettingzaag.com niet meer bijgewerkt, dus ik vind dit wel een mooie gelegenheid om te kijken of ik zo vroeg op zondag na een lange avond creatief genoeg ben om wat op het web te zetten. En wonder boven wonder is dat gelukt. Ik heb de weblogpagina weer voorzien van wat foto’s! Ga er eens kijken!

Maandag 09 augustus:

Na een druk en gezellig weekend is het vandaag weer vroeg dag. Om 05.30 gaat de wekker. Nog een beetje duf ga ik op zoek naar een boterham en een beker chocolademelk. Dan even snel douchen en de website bijwerken om de bezoekers te vertellen dat vanavond de finale uitzending is.

Dan op weg naar Breda. Duty Calls! Vanaf het moment dat ik om 08.00 uur binnenkwam tot het moment dat ik wegging aan het eind van de dag hebben mensen gevraagd of ik alsjeblieft een tipje van de sluier kon oplichten over de uitslag van vanavond. Ik had mezelf voorgenomen om het tegen niemand te vertellen. Een zware opdracht, maar… het is gelukt. Vandaag spreken we officieël van een hittegolf en dat was echt zeker voelbaar in de auto. Ik was zeiknat toen ik in Roosendaal aankwam… Snel even boodschappen gedaan en een pizza gehaald, want vanavond is de finale op TV en die kijk ik niet thuis. We hebben afgesproken in de BNN bar om met de laatste 8 finalisten te gaan kijken. Nu al een soort van reunie zou je bijna zeggen!

Heerlijk blijft dat om jezelf terug te zien op TV. Heel de dag staan er op het kamp mensen te filmen, maar ik vergeet altijd wat er gefilmd is. Je wordt er wel even aan herinnert als je jezelf dan tegenkomt als je net 15 minuten wakker bent en uit de douche komt wandelen… Als je dan naar de luistercijfers kijkt, blijkt dat 300.000 mensen dat ook hebben gezien. Heerlijk toch?

Met het samenkomen in de BNN bar hebben we samen ook een beetje het grote avontuur afgesloten. Er is wel een band ontstaan tussen de 8 finalisten. We gaan dan ook zeker contact houden! Na de uitzending nog wat gedronken en afscheid genomen. Om 00:00 uur thuis. Veel reacties in mijn gastenboek en ondertussen waren er ook tientallen smsjes binnengekomen met felicitaties! De waardering die ik van mijn vrienden krijg en heb gekregen vind ik erg waardevol. Echt super die steun!

Dinsdag 10 augustus:

Oei, dat doet toch wel even zeer. Om 01:00 gaan slapen en om 05:30 er weer uit. Het was bijna niet de moeite om erin te gaan liggen, maarja een goeie lange douche doet mij altijd goed!

Gisteren heb ik contact gehad met BN/de Stem. Ze hebben toegezegd in alle edities van West-Brabant een stukje te schrijven over de uitslag van het DJ Kamp. Er stond een leuk enthousiast artikeltje in met een foto. En ik ben ook enthousiast want ook al ben ik niet op de 1e plaats geëindigd. Ik ben erg tevreden.

Eenmaal thuis aangekomen had ik eindelijk tijd om mijn huisje op te ruimen en de afwas weg te werken. Ik hou er niet van als het rommelig is in huis, maar had nog geen rijd gehad om het op te ruimen. Lekker pizzaatje als diner en een verse bak sla!

Toen ik mijn mailbox ging bekijken kwam ik een heel lief mailtje tegen. Ik ben namelijk 1 keer in de maand ook DJ op een feest van kindjes van 11 tot 15 jaar in Rijsbergen. In het mailtje schreef een meisje het volgende. “Ik ben blij dat je niet 1e bent geworden, anders zou je niet meer onze DJ kOe! zijn!” (DJ kOe! Is de bijnaam die ik daar gekregen heb) Toen ik dat las kreeg ik een mooi gevoel van binnen. Zo lief! Ik vind het ook belangrijk om, als het kan, te reageren op mensen die reageren op de dingen die ik doe op radiogebied of daarbuiten als DJ.

De rest van de avond heb ik bezoek gehad van 2 oude vrienden van de radio. Het leuke is dat we heel veel herinneringen hebben opgehaald, waardoor ik weer extra benadrukt krijg hoe leuk radiomaken is.

Woensdag 11 augustus:

Ik kijk erg uit naar vrijdag. Dan ben ik een dag vrij en kan ik uitslapen. De laatste weken is het steeds laat geworden en moet ik weer vroeg uit mijn bed. Na een tijdje heb ik zo’n ontzettende zin om eens schandalig lang op mijn bed te blijven liggen en dat ga ik dus ook zeker doen!

Vandaag weer veel reacties gekregen van collega’s. Ik heb ongeveer 300 collega’s in Breda bij T-Mobile, dus ik kom steeds weer mensen tegen die ik nog niet gezien heb na maandag. Vandaag stond ook in editie Roosendaal van de krant een stukje met foto. Dat is datzelfde stukje dat gister al in de andere West-Brabantse edities stond…

Gister en vandaag ben ik ook gaan kijken wat de mogelijkheden zijn op radiogebied om te gaan doen. Mijn droom blijft om van radiomaken mijn dagelijkse werk te maken. Wellicht dat ik dus ook nog wel ergens kan opduiken op de radio. Als het aan mij ligt gaat dat helemaal goed komen. “I’m gonna go for it!!!”

Ik heb net lekker frietjes met een heerlijke bak rauwkost opgegeten. Dat was al weer even geleden dat ik friet op had. Dat smaakt dan wel weer goed. En de rauwkost is om het enigszins te compenseren met vitamines

De avond was erg rustig. Tim, een vriend van me is gezellig even wat komen drinken en ik ben daarna maar eens vroeg op mijn bed gaan liggen. Ik lig trouwens tegenwoordig extra graag op bed, want ik heb een supergezellig koeiendekbedovertrek gekocht. Past goed bij mijn achternaam. Ze noemen me niet voor niets “kOe!” Op mijn kussen ook 2 springende koeien. Je kunt maar ergens enthousiast van raken he. Ik zag m hangen in de winkel en wist gelijk dat ik ‘m zou kopen! Met al die koeien kun je natuurlijk wel raden waar mijn dromen over gaan!

Ik ga mijn koetjes maar eens opzoeken. Weltrusten!!