Home Landelijke radio Het Weeshuis van de Hits populairste KRO radioprogramma

Het Weeshuis van de Hits populairste KRO radioprogramma


Het Weeshuis van de Hits is uitgeroepen tot meest legendarische KRO Radioprogramma. Het programma uit de jaren 80, van radio-illusionist Peter van Bruggen en zijn geheimzinnige maatje 'Morrison', kreeg de meeste stemmen van het publiek tijdens een feestelijke uitzending van het Theater van het Sentiment op Radio 2. De verkiezing werd gehouden omdat de KRO 85 jaar bestaat.

Het Weeshuis van de Hits werd van 1981 tot en met 1991 uitgezonden op Hilversum 3, later Radio 3. Eerst op de woensdagmiddag en later op zondagmiddag. "Uniek aan dit muziekprogramma vol emoties, gevoelens en sferen was dat zich na iedere uitzending een paar honderd luisteraars meldden die lid wilden worden van Het Weeshuis", zegt de KRO. "Luisteraars bleken gevoelig voor de charmeteksten van het 'weesje' Morrison, dat in een jaar tijd 25.000 leden binnen haalde."

De tweede plaats in deze verkiezing van meest populaire radioprogramma in de KRO geschiedenis is voor Theater van het Sentiment, op de voet gevolgd door de zoekrubriek Adres Onbekend. Het Radio 2 zomerprogramma Route du Soleil van Peter van Bruggen eindigde op de vierde plek. De top 5 eindigt met het lunchprogramma Tijd voor Twee van Frits Spits. 

Vorig artikelOmroep Max stelt content gratis beschikbaar aan regionalen en lokalen
Volgend artikelBig L langer uit de lucht door diefstal