Home Landelijke radio Hazes en Jackson meest gedraaid op de radio in 2009

Hazes en Jackson meest gedraaid op de radio in 2009


André Hazes en Michael Jackson waren vorig jaar het meest te horen op de radio. Dat blijkt uit gegevens de Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (SENA). SENA incasseert namens nationale en internationale artiesten en platenproducenten een vergoeding wanneer hun muziek buiten de huiselijke kring te horen is. De lijst wordt samengesteld aan de hand van de draaigegevens van radiostations.

Bij de top 10 van nationale artiesten staat André Hazes op 1, gevolgd door Krezip en Ilse DeLange. De nummer 1 van 2008, Marco Borsato, staat op zes. Krezip steeg in 2009 vier posities op de ranglijst. De band dankt dit succes aan haar afscheidsnummer ‘Sweet Goodbyes’. In 2009 was er ook veel aandacht voor de muziek van Ramses Shaffy, de op 1 december van dat jaar overleden zanger. Hij staat op nummer negen.

Internationaal staat Michael Jackson op nummer 1, gevolgd door Coldplay en Adèle. De nummer 1 van 2008, Madonna, staat negende. Het voortijdige overlijden van Michael Jackson zorgde voor een boost in airplay van zijn muziek.