Home Landelijke radio Hans Schiffers niet in team Top 2000: “Ik moest wel even slikken”

Hans Schiffers niet in team Top 2000: “Ik moest wel even slikken”

Hans Schiffers is dit jaar voor het eerst sinds het bestaan van de Top 2000 van NPO Radio 2 niet te horen als één van de presentatoren van de lijst. In de Nieuwe Revu vertelt Schiffers over zijn afwezigheid dit jaar. “Ik moest wel even slikken toen ik het hoorde natuurlijk. Het is een fantastisch programma, een instituut dat al 17 jaar bestaat en waar ik vanaf het eerste uur bij betrokken ben”, aldus Schiffers.

In de Nieuwe Revu vertelt Schiffers, die de lijst sinds 1999 ieder jaar presenteerde, dat hij deze zomer te horen kreeg dat hij niet zou worden opgenomen in de programmering van de Top 2000. Wel zou hem zijn aangeboden om ’s nachts te presenteren. “Dat zou dan tussen middernacht en twee uur zijn, maar dat vond ik m’n eer te na. Ik heb niks met de nacht. Daar heb ik voor bedankt”, aldus Schiffers. Corné Klijn kreeg vervolgens die uren.

“Het is een beslissing geweest van zenderbaas Jurre Bosman om bij de keuze van de presentatoren alvast te anticiperen op de nieuwe zenderindeling op Radio 2. De dj’s hebben de uren toebedeeld gekregen die ze ook hebben in de nieuwe opzet. Bosman wil een etalage bouwen met de Top 2000″, zegt Schiffers. “Het is goed zo. Who cares about Hans Schiffers. Het gaat om de Top 2000.”
Foto: Nico Kroon