Home Landelijke radio Grootse plannen met Radio 538 geeft onzekerheid bij Noordzee FM

Grootse plannen met Radio 538 geeft onzekerheid bij Noordzee FM

John de Mol wil met zijn bedrijf Talpa een zo groot mogelijk bereik op radio en televisie bewerkstelligen om zo luisteraars en kijkers te verleiden tot het gebruikmaken van betallde diensten zoals internet en mobiele telefoon. Dat schrijft de Nieuwe Revu. Zo kan De Mol als grootaandeelhouder van Versatel weer profiteren van die betaaldiensten. Cross-media is volgens het weekblad de lading die deze strategie dekt.

Talpa is bezig grote namen en formats neer te zetten op haar nieuwe televisiezender. Daarnaast kocht het bdrijf onlangs de grootste radiozender van Nederland: Radio 538. Welke rol de zender precies zal krijgen in de cross-mediastrategie is nog onduidelijk.

De Mol verkocht Noordzee FM om Radio 538 te kunnen bemachtigen. Volgens presentator Martijn Krabbé heeft dat tot onzekerheid geleid bij de achterblijvers. “De stemming bij Noordzee is voorlopig afwachtend en gereserveerd. Niemand weet wat er gaat gebeuren onder de nieuwe eigenaar De Persgroep.” Ook de toekomst van Gordon lijkt nog onzeker. “Hij staat onder contract bij Talpa en John de Mol schijnt mooie tv-plannen met hem te hebben. Dus zo’n overstap is niet zo gek”, zegt Krabbé. Gordon gaf overigens zelf onlangs aan gewoon te willen blijven bij de radiozender.

Directeur Martin Banga van Sky Radio maakt zich ondertussen zorgen over de ontwikkelingen. “Het is al een markt met dalende reclame-inkomsten. Dat komt door de hevige concurrentie tussen de radiostations. Voeg daaraan toe de absurde kosten voor de etherfrequenties. Zo is het nog een wonder dat Radio 538 en Sky Radio als enige duidelijk winst maken.

Een nieuwe slag in de radio-oorlog is volgens Banga aanstaande. “Zoals de Mol met zijn televisiezender de tv-wereld in rep en roer brengt, gaat hij dat ook doen met Radio 538. Het gaat een afvalrace worden. Binnen twee jaar gaat bij een paar zenders de stekker eruit.”