Home Landelijke radio Groen licht voor Noordpool.FM

Groen licht voor Noordpool.FM

Door het werven van 10.000 virtuele expiditieleden is er groen licht voor de uitzendingen van Noordpool.FM. Michiel Veenstra, zal samen met Jurre Bosman en Maikel Steur van 23 tot en met 27 april op expeditie gaan naar de Noordpool om vanaf daar live radio te maken op 3FM.

Om mee te mogen naar het ‘Climate Change College’-basecamp in Longyearbyen Spitsbergen moest Michiel van expeditieleider Marc Cornelissen 10.000 virtuele expeditieleden werven die het initiatief van Noordpool.FM ondersteunen. Vanavond wordt een stand van 10.792 expeditieleden bekend gemaakt en daarmee gaat de expeditie dus door. Veenstra zal eerst vier dagen lang uitzenden vanuit Spitbergen, vrijdag 27 april sluit hij de actie af met een drie uur durende live uitzending vanaf de geografische Noordpool. Noordpool.FM gaat kijken hoe het gesteld is met het broeikaseffect op de pool en wat wij in Nederland kunnen doen om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de klimaatveranderingen.

“Ik verbaas me al een tijdje over het veranderende weer in Nederland en de rest van de wereld. Iedereen heeft het over klimaatverandering. Vorige week hebben de EU-lidstaten harde afspraken gemaakt over het terugdringen van de CO2-uitstoot met zeker 20 procent. Maar ook wij kunnen zelf met gedragsveranderingen ons steentje bijdragen. En dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn,” aldus Michiel Veenstra.

“Binnenkort krijg ik van de Nationale Klimaatcampagne HIER een klimaatcollege over wat we allemaal zelf kunnen doen om de klimaatverandering een halt toe te roepen. De basisregel is vrij eenvoudig. Verstandig met energie omgaan en de CO2 die je dan toch nog uitstoot zoveel mogelijk compenseren. Ook Noordpool.FM wordt klimaatneutraal gemaakt. Alle vrijgekomen CO2-uitstoot die we veroorzaken, zoals door onze vliegreis naar de Noordpool, compenseren we door bijvoorbeeld het aanplanten van bomen.”

Vorig artikelDe Stichting Lokale Media Wijchen en Wijchense Omroep niet samen
Volgend artikelMartijn van Delft nieuwe hoofd Kijk- en Luisteronderzoek