Home Landelijke radio Gijs Staverman is groenste dj van ‘Het Groene Station’

Gijs Staverman is groenste dj van ‘Het Groene Station’

Gijs Staverman is deze week als groenste dj van 'Het Groene Station' uit de bus gekomen. De hele week kregen de NPO Radio 2-dj’s opdrachten om zo duurzaam mogelijk te leven. Ook luisteraars van Radio 2 hebben enthousiast meegedaan. In totaal zijn er nu ruim 127.000 uitdagingen aangegaan in de NPO Groen-app. De hele week was Radio 2 te horen vanaf Utrecht CS.
 
De fiets nemen in plaats van de auto, je broodrooster een tweede leven geven of een vegetarische maaltijd koken: de Radio 2-dj’s Bart Arens, Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jasper de Vries en Jan-Willem Roodbeen hebben er deze week alles aan gedaan om de groenste dj van Radio 2 te worden. De strijd is gewonnen door Gijs Staverman. Hij heeft de meeste energie gestopt in het volbrengen van de groene dagopdrachten. Bezoekers van Utrecht CS hebben hun steentje bijgedragen door te dansen op een dansvloer waarmee energie is opgewekt, zodat artiesten konden optreden. Onder andere Racoon, Douwe Bob, Henny Vrienten, Handsome Poets en Saybia stonden op het groene podium.
 
Het Groene Station kreeg gisteren het gouden certificaat uitgereikt van de Stichting Duurzaam Organiseren voor de wijze van produceren. Hiermee is dit het eerste evenement met een gouden status op de Barometer Duurzame Evenementen.  Het Groene Station gebruikte 100% groene stroom, lokale en duurzame catering, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en een dansvloer die energie opwekt. Trees for All gaat de CO2-uitstoot compenseren door bomen te planten in Bolivia.

Het Groene Station op Radio 2