Home Landelijke radio Gijs Staverman ambassadeur voor KWF Kankerbestrijding

Gijs Staverman ambassadeur voor KWF Kankerbestrijding

Gijs Staverman is een van de nieuwe ambassadeurs voor KWF Kankerbestrijding. De NPO Radio 2-dj behoort samen met twee andere bekende Nederlanders tot de nieuwe ‘Vrienden van KWF’. Ook Fien Vermeulen, nieuwslezer op Qmusic, en Dennis Wilt, weerman voor RTL, zijn benoemd tot nieuwe ambassadeur. De drie zetten zich belangeloos in om KWF Kankerbestrijding te ondersteunen bij haar missie om de dag na te streven waarop niemand meer sterft aan kanker.

Staverman stopte drie jaar geleden met roken. Hij had toen 32 jaar lang gerookt. “Ik wil mensen inspireren om de sigaret te laten liggen. Want ik gun het mensen zo om te stoppen met roken”, aldus Staverman. Eerder zette de Radio 2-dj zich al in voor de campagne ‘Stoptober’, waarin mensen wordt opgeroepen om de hele maand oktober niet te roken.

Ervaringsdeskundige

Fien Vermeulen kreeg in 2012 de diagnose lymfeklierkanker. De nieuwslezers van Qmusic wil zich als ervaringsdeskundige richten op de psychosociale zorg tijdens en na kanker. “Ik wil aan anderen laten zien dat het oké is om ondanks al je optimisme en strijdlust verdrietig te zijn als de dingen niet gaan zoals je wilt. Dat sterk zijn niet betekent dat je niet geen verdriet mag hebben”, aldus Vermeulen.

Eindelijk mag ik het vertellen: Ik ben Vriend van @kwfkankerbestrijding ⭐️ Bij dit prachtige doel ga ik me als ambassadrice vooral inzetten voor het verbeteren van de psychosociale zorg tijdens en na kanker. Ik wil aan anderen laten zien dat het oké is om ondanks al je optimisme en strijdlust verdrietig te zijn als de dingen niet gaan zoals je wilt. Dat sterk zijn niet betekent dat je niet geen verdriet mag hebben. Dat het echt naast elkaar kan bestaan ?? Hopelijk kan ik met jullie hulp meer (ex-) patiënten helpen om de juiste hulp te vinden. Samen komen we steeds dichterbij ❣️ #KWF #Kanker #Vriend #Ambassadeur #SamenKomenWeSteedsDichterbij in goed gezelschap van bijvoorbeeld @dondiablo @maartenvanderweijden @ruudfeltkamp @roelofhemmen en @mirellavanmarkus

Een bericht gedeeld door Fien Vermeulen (@fienvermeulen91) op

Foto: KRO-NCRV