Home Landelijke radio Giel Beelen start met nachtprogramma over podcasting

Giel Beelen start met nachtprogramma over podcasting

Giel Beelen haalt vannacht voor het eerst ‘Alles Uit De Radiocast’ in zijn programma ‘Nachtegiel’ op 3FM Serious Radio. Vanaf vandaag besteedt Giel wekelijks op vrijdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur aandacht aan podcasting. Het programma zelf komt in het weekend als podcast beschikbaar via de website www.allesuitderadiocast.nl.

In ‘Alles Uit De Radiocast’ wordt onder meer aandacht besteed aan een (inter)nationale podcast in het item ‘Podvallend’. Verder is er een fragment uit de ochtendshow ‘GIEL’ te horen en passeert een podcast van Radiocast.nl de revue.

Muziek is er ook in de vorm van de nieuwste releases in ‘Radiolease’, een mash-up in ‘Hutspod’ en een optreden van een band of artiest uit ‘3FM Serious Talent’, de nieuwe site van 3FM waar bands en artiesten demo’s kunnen uploaden. Luisteraars kunnen promo’s (audiofiles dus) en tips voor podcasts insturen.

Giel Beelen: “Er gebeurt zoveel met audio op het internet dat het moeilijk is om dat allemaal bij te houden. Ik ben geen podfather maar hoop op het ouderwetste medium radio toch een gids te kunnen zijn in podcast-land. De site van Radiocast doet dat al goed voor alle audio van de publieke omroep, maar ik wil wel verder gaan kijken dan m’n lulletje lang is in ‘Alles Uit De Radiocast’.”

Vorig artikelMatijn Nijhuis van de NOS naar Radio Oost
Volgend artikelYorin FM non-stop tot half april