Home Landelijke radio Giel Beelen neemt brand-oproep terug

Giel Beelen neemt brand-oproep terug

3FM-dj Giel Beelen heeft dinsdag op de radio excuses aangeboden voor zijn oproep om auto’s in brand te steken in Veen. Maandag loofde hij tijdens een gesprek met een inwoner van Veen zelfs een auto uit voor degene die het voor elkaar krijgt. Nu de dj is teruggekomen op zijn oproep, is er volgens burgemeester Fons Naterop geen probleem meer. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Aalburg, waaronder Veen valt, laten weten.

Naterop liet weten de oproep nog wel zeer te betreuren. “Hij vindt het onjuist dat een bekende dj dergelijke oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid doet”, aldus de zegsman.

"Giel Beelen is in zijn uitzending van dinsdag op deze uitspraak teruggekomen, door afstand te nemen van hetgeen hij maandag gezegd heeft. Burgemeester Naterop heeft geconstateerd dat de heer Beelen inziet dat zijn oproep niet correct was en ziet nu dan ook geen aanleiding om actie richting de heer Beelen te ondernemen of hierop verder te reageren. Voor hem is deze zaak hiermee afgedaan”, zei de gemeente dinsdag.

In Veen worden met de jaarwisseling vaak auto’s in brand gestoken.