Home Landelijke radio Giel Beelen krijgt werkstraf en 340 euro boete

Giel Beelen krijgt werkstraf en 340 euro boete

Giel Beelen heeft een werkstraf van dertig uur en 340 euro boete gekregen wegens te hard rijden. Volgens zijn advocaat Ben Fritz liep de zaak daarmee met een sisser af. “Hij is enorm gematst.”

De 3FM-dj blijkt regelmatig in alle vroegte over de ’s Gravelandseweg in Haarlem te scheuren. “Mijn cliënt werkt ’s ochtends van zes tot negen en moet dus al om half zes in de studio zijn”, legt de advocaat uit. “Formeel mag het niet, maar zo laakbaar is te hard rijden niet als er nog nauwelijks verkeer is.”

Beelen werd in september vorig jaar in Zandvoort door de politie achter het stuur van zijn auto vandaan geplukt, omdat de rijbevoegdheid hem eerder al voor zes maanden was ontnomen. De dj kreeg die straf van een Haagse rechter, nadat hij de teller had laten oplopen tot 101 kilometer per uur op een 70-kilometerweg.

Volgens de advocaat verkeerde de dj in de ‘naïeve veronderstelling’ dat hij het roze papiertje pas hoefde in te leveren als hij daartoe een officiële oproep had gekregen van justitie. Na zijn aanhouding in Zandvoort kon Beelen zijn rijbewijs direct achterlaten op het politiebureau. Vervolgens legde hij de dagelijkse rit naar Hilversum een half jaar lang gedwongen per taxi af. “Dat heeft hem een hoop geld gekost”, aldus zijn advocaat. [HD]

Vorig artikel3FM zendt Hemelse 100 uit op Hemelvaartsdag
Volgend artikelSlam!FM neemt online advertentieverkoop in eigen hand