Home Landelijke radio Gerbrandytoren ook dit jaar weer Grootste Kerstboom

Gerbrandytoren ook dit jaar weer Grootste Kerstboom

De Gerbrandytoren in IJsselstein zal dit jaar voor de 17e keer worden omgetoverd tot de Grootste Kerstboom ter Wereld. Doormiddel van sponsering en donaties is bijna de benodigde 65.000 euro bij elkaar opgehaald. Omdat het eindbedrag bijna bij elkaar gehaald is heeft Volker Wessels Telecom opdracht gekregen om de voorbereidingen te starten voor het optuigen van 'de boom'.

In totaal worden er 12 tuidraden gespannen met ruim 120 lampen. Op ieder niveau komt een lier waarmee de tuien omhoog worden gehesen. Daarna worden de kunststof draden met lampen met behulp van een kleine lier omhoog getrokken en aan de toren vastgezet. Daarna wordt het toplicht, oftewel de piek, op de 'boom' geplaatst.

Dit jaar leek het of de Gerbrandytoren niet zou gaan branden. Twee weken geleden was er nog een tekort van 20.000 euro. Voorzitter Hugo van Vledder: "Veel mensen denken dat de 'gaat ie wel of niet aan'  berichtgeving van twee weken geleden een jaarlijks terugkerende goedkope PR stunt is. Niet is echter minder waar. Zonder de massale steun van de afgelopen 2 weken was het zeker donker gebleven dit jaar. In 2 weken tijd zijn er enkele honderden nieuwe donateurs bijgekomen, kunnen we weer op minstens 40 ondernemersvrienden à € 250 rekenen en zijn er met Mammoet en RS Vision Expo twee prima nieuwe sponsors aangetrokken. Voor dit jaar is de exploitatie daarmee nagenoeg rond. We hebben daarom de knoop doorgehakt en onze vaste partner Volker Wessels Telecom opdracht gegeven de voorbereidingen te starten."

Nu de beslissing is genomen voor het optuigen van de Gerbrandytoren gaat de sponsor-, vrienden en donateurswerving door. "We willen op niet al te lange termijn overstappen op LED-verlichting en daarnaast moeten de kabels een keer vervangen worden. Als we daarvoor geen middelen opzij kunnen gaan leggen is het over een paar jaar letterlijk over en uit. Vooral het aantrekken van een hoofdsponsor die zijn naam aan de Grootste Kerstboom wil verbinden blijft daarom hoge prioriteit houden."
 
De ontsteking zal plaatsvinden op zaterdag 13 december vanaf de Overtoom tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in de binnenstad van IJsselstein.

Vorig artikelRadio 1 zondag in het teken van val Berlijnse Muur
Volgend artikelRadio Veronica laat 80’s-hitlijst terugkeren