Home Landelijke radio Gerbrandytoren blijft kerstboom na overname door Novec

Gerbrandytoren blijft kerstboom na overname door Novec

Ook na de overdracht van Gerbrandytoren in IJsselstein aan Novec zal deze ieder jaar worden omgetoverd tot een kerstboom. De nieuwe eigenaar wil de 375 meter hoge toren rond kerst blijven optuigen, maar kan nog niet zeggen hoe dit wordt vormgegeven.

In een reactie in het Utrechts Nieuwsblad laat Ton Westland, voorzitter van Stichting Kerstboom, weten dat de directie van NOVEC heeft toegezegd dit onder dezelfde voorwaarden te willen doen als Nozema, de vorige eigenaar. Woordvoerster Spronk van NOVEC wil hierover echter nog niet in details treden. “Nozema leverde zijn bijdrage vooral in de vorm van mankracht bij het optuigen, maar wij zijn een klein bedrijf met maar negen medewerkers.” De intentie om de zendmast op te tuigen als kerstboom is er volgens haar. “Maar hoe we dat vormgeven weet ik nu nog niet.”

Zenderbedrijf Nozema stak volgens Westland 20.000 euro in het optuigen van de kerstboom onder voorwaarde dat bevolking en sponsors de rest van de kosten zouden dragen. Afgelopen jaar lukte het op de valreep de benodigde 45.000 euro in te zamelen. Hierbij was een bedrag van 7500 euro voor stormschade in 2003. De stichting is nu al begonnen met activiteiten om geld voor komend jaar in te zamelen. Het is de tiende keer dat de Gerbrandytoren wordt opgetuigd als kerstboom. De stichting mikt op minstens hetzelfde bedrag om het onsteken van de kerstboom extra luister bij te zetten. [Utrechts Nieuwsblad]