Home Landelijke radio Gerard Ekdom heeft nog geen seconde spijt van overstap naar Radio 2

Gerard Ekdom heeft nog geen seconde spijt van overstap naar Radio 2

Gerard Ekdom mist NPO 3FM niet. Dit zegt de dj in een interview met het AD. Ekdom stapte dit jaar over van 3FM naar NPO Radio 2 om daar de ochtendshow te gaan maken. “Ik heb een goede ontwortelperiode gehad.”

Tegen de krant zegt hij: “Ik heb 2,5 maand de tijd gehad om afstand te nemen. Natuurlijk luister ik nog vaak. Ik hoor dat 3FM écht jonger is geworden. En dat is precies wat de zender moest doen.” Zelf vindt Ekdom niet dat hij te oud is geworden voor de muziek van 3FM. “Ik houd nog steeds alles bij. Luister elke nieuwe plaat die uitkomt. En ik draai de beste daarvan nog steeds. Alleen had ik laatst een week waarin ik zeventien verse singles radiowaardig vond. Die kunnen niet allemaal meer. Maar Radio 2 is veel breder geworden. Daar word ik heel gelukkig van. Ik heb nog geen seconde spijt van mijn overstap.”

In zijn tijd bij 3FM heeft Ekdom acht keer in het Glazen Huis voor Serious Request gezeten. Hier kijkt hij met plezier op terug: “Ik mis het Glazen Huis af en toe wel. Vooral dat geweldige gevoel van met z’n drieën lekker radio maken. Maar aan de andere kant: het is goed zo. Ik heb het acht keer gedaan en heb een voldaan, afgerond gevoel. En wat betreft het eten: ik ben afgelopen zaterdag met mijn meisje eens even écht goed uit eten geweest. Michelin-niveau. Deed ik expres. Ik heb gezegd: ‘Wij gaan tijdens het Glazen Huis een zesgangendiner eten. Gewoon omdat het kan’. En het smaakte werkelijk heerlijk.”
Foto: Hans-Peter van Velthoven