Home Landelijke radio Gemeente zet subsidie RTV Papendrecht stop

Gemeente zet subsidie RTV Papendrecht stop

De gemeente Papendrecht heeft de subsidie voor de lokale omroep RTV Papendrecht stopgezet. Reden is dat de omroep flinke schulden heeft; er is zo'n 42.000 euro uitgegeven aan apparatuur maar dat geld is er niet. De subsidie die de omroep normaal gesproken van de gemeente krijgt is 17.500 euro per jaar.

"Net als u en ik moeten zij hun rekeningen betalen en dat doen ze niet", zegt wethouder Joke Reuwe tegen RTV Rijnmond. Maar volgens Chris Wijmans, de voorzitter van RTV Papendrecht komt dat mede door de gemeente: "Het probleem is veroorzaakt door het uitblijven van een startsubsidie, in 2010. Omdat dat geld niet kwam, hebben we het geld van de jaarlijkse exploitatiesubsidie gebruikt voor het afbetalen van de apparatuur, die gekocht werd bij de start van de omroep".

Volgens de wethouder komt dat omdat de startsubsidie pas vorig jaar is aangevraagd en de aanvraag niet voldeed aan de voorwaarden. Volgens de omroepvoorzitter is de eerste aanvraag echter al in 2010 gedaan. "Na enig over-en-weer gedoe kregen we twee ambtenaren toegewezen, die ons zouden helpen om een goede aanvraag te maken."

In de gemeenteraad van Papendrecht is er nu discussie of de gemeente de omroep niet alsnog moet helpen. Het PAB, de grootste partij in het dorp, wil dat de omroep in elk geval in de lucht wordt gehouden tot de problemen in de gemeenteraad besproken zijn. Het CDA en Onafhankelijk Papendrecht willen weten hoe het zo ver heeft kunnen komen.

RTV Papendrecht startte in 2011 als opvolger van Salsa. Deze lokale omroep ging failliet.