Home Landelijke radio Gemeente Den Haag gaat samenwerken met FunX

Gemeente Den Haag gaat samenwerken met FunX

De gemeente Den Haag gaat vanaf volgende week samenwerken met FunX. Op deze manier wil verantwoordelijk wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport) het contact tussen Haagse jongeren en het stadsbestuur verstevigen. De ‘jeugd’ is een van de speerpunten van het links-liberale college en het motto van het collegeprogramma is ‘MeeDoen’. De Haagse wethouder praat al met experts in het veld over de jeugdaanpak, maar wil ook vooral de mening van de jongeren zelf horen en ze betrekken bij de ontwikkeling van jeugdbeleid.

In het FunX-programma Bits en Beats, om 16.30 uur op werkdagen, wordt de komende weken een aantal jongerenambassadeurs voorgesteld. Zij zijn het aanspreekpunt voor Haagse jongeren en wethouder Dekker. Verder gaan de gemeente en de zender samenwerken in talkshows over het uitgaansleven, tienermoeders, zwerfjongeren, schooluitval en sport- en spelvoorzieningen.

Op 22 september is er in het Korzo Theater een ontmoeting tussen de wethouder en de jongeren. FunX zal dit gesprek en de tussentijdse optredens van onder anderen Kubus & Bangbang en Nobody Beats The Drum live uitzenden. De jongerenzender is behalve in Den Haag ook in de rest van de Randstad te beluisteren. [Planet]

Vorig artikelt Hek van de Dam stopt en wordt vervangen door Langs de Lijn
Volgend artikelNieuwe vormgeving voor Radio 538