Home Landelijke radio Gemeente Amersfoort wil Stichting EVA als zendgemachtigde

Gemeente Amersfoort wil Stichting EVA als zendgemachtigde


Burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Amersfoort hebben een voorkeur voor de Stichting Mediagroep Eemland, Vallei en Amersfoort (EVA) als nieuwe lokale omroep. Er hebben zich bij het Commissariaat voor de Media drie partijen gemeld: de Stichting Omroep Amersfoort, de Stichting EVA en de Stichting ETEON. In het voorstel van B&W aan de raad wordt per stichting onderbouwd hoe zij voldoen aan de Mediawet. "Overigens werd na vaststelling van het raadsvoorstel nieuwe informatie aangeleverd, waardoor alsnog bleek dat de Stichting Omroep Amersfoort niet aan de eisen voldoet", meldt B&W. Om welke informatie het gaat staat er niet bij.

De gemeenteraad neemt op 28 juni een beslissing over de voorkeur van de gemeente. Het Commissariaat voor de Media neemt uiteindelijk een besluit wie de zendmachtiging krijgt.

De nieuwe omroep komt in de plaats van Omroep Amersfoort. De omroep heeft schulden, maar de gemeente wil niet meewerken aan een sarnering daarvan.

De gemeente Amersfoort stelt jaarlijks 84.000 euro beschikbaar voor de lokale omroep. Dat is het wettelijk verplichte bedrag. Daarnaast bestaat er een budget van 81.000 euro per jaar voor de Toekomstgerichte Media-agenda, bedoeld voor innovatieve producten of activiteiten. De toekomstige lokale omroep kan vanzelfsprekend een beroep doen op dat budget.

Vorig artikelPearl Jam opnieuw op 1 in Hemelse 100 van 3FM
Volgend artikelHappiness van Alexis Jordan meest gedraaid in mei op de radio