Home Landelijke radio Gaat Noordzee FM stijgen in marktaandeel?

Gaat Noordzee FM stijgen in marktaandeel?

“Noordzee FM gaat flink stijgen in marktaandeel en Radio 538 en Sky Radio gaan in marktaandeel dalen”, zo voorspelde woordvoerder Harold Reusken van Noordzee FM afgelopen week. Vooralsnog lijkt dit te gaan om een gok. Echt weten kan hij het niet. Bureau Intomart, die de luisteronderzoeken doet, laat ons bij navraag weten geen tussentijdse rapportages aan de radiostations te doen.

“Noordzee FM kan natuurlijk wel een goede gok doen”, zo zegt Camiel Camps van Intomart. “Het marktaandeel is toch 0,5 procent gestegen in de afgelopen periode. Daar kun je best aan aflezen dat het nu wel weer gaat stijgen. Maar van ons komt de voorspelling niet. Het kan natuurlijk zijn dat Noordzee FM zelf wat steekproeven doet.”

Volgende maand komt Intomart met de reportage van de luistercijfers over juni en juli. Dan zitten ook de nieuwkomers in de ether erbij zoals ID&T Radio en RTL FM. “Dat wordt spannend. De ‘overige zenders’ stegen in de laatste reportage al met 0,7 procent. Daar zaten natuurlijk de nieuwe zenders bij”, aldus Camps.

Update
Bij navraag aan Harold Reusken, van Noordzee FM, blijkt echter dat het gaat om een verkeerde opvatting van Spits. Hij gaf daarin een voorbeeld over luistercijfers echter is dit niet goed begrepen door de journalist van Spits en kan er pas bij de komende luistercijfers aangegeven worden wie er stijgt en wie er zal dalen.