Home Landelijke radio Fusie AT5 en RTV Noord-Holland stap dichterbij

Fusie AT5 en RTV Noord-Holland stap dichterbij


De Raad van Toezicht van RTV Noord-Holland en de Raad van Commissarissen van AT5 zijn akkoord gegaan met het fusieplan van de twee omroepen. Daarmee is een fusie tussen beiden een stap dichterbij gekomen. De intentie om te fuseren moet nu ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland. Ook is het fusieplan vanochtend formeel ter advies aangeboden aan de ondernemingsraden van beide organisaties. De definitieve beslissing valt uiterlijk op 1 juli 2010.

De twee omroepen zijn sinds september vorig jaar met elkaar in gesprek over een fusie. “Een nieuw mediabedrijf zal beter in kunnen spelen op de behoeften van het publiek, dat ook kansen biedt voor financiers, partners en adverteerders. De zenders Radio Noord-Holland, TV Noord-Holland en AT5 zullen ook na de voorgenomen fusie in 2011 blijven bestaan en een herkenbare programmering en eigen identiteit behouden”, melden ze beiden.

AT5-directeur John de Zwart: “Beide bedrijven vullen elkaar aan als het gaat om het bereik van de doelgroepen, de profilering en het uitzendgebied, dat biedt kansen”. RTV Noord-Holland-directeur Robert Zaal: “We kunnen onze ambities sneller realiseren als we in plaats van te concurreren, nu partners worden. Onze kijkers en luisteraars profiteren dan ondermeer van een groter aanbod lokaal en regionaal nieuws.”

De intentie is om per 1 januari 2011 te fuseren.