Home Landelijke radio FunX krijgt toch subsidie van Den Haag in 2008

FunX krijgt toch subsidie van Den Haag in 2008

FunX krijgt toch extra geld van de gemeente Den Haag. De hofstad was eigenlijk van plan om de subsidie in te trekken en wilde voor 2008 nog maar 50.000 euro bijdragen aan de randstedelijke urbanzender. Maar op aanvraag van GroenLinks, PvdA, VVD, SP en de Haagsche Stadspartij wordt die subsidie nu toch aangevuld tot 200.000 euro, net als dit jaar.

De Haagste Stadspartij maakt zich zorgen om het jongerenbeleid. “Wat dat betreft is het onbegrijpelijk dat FunX, de succesvolle en populaire radiozender en nota bene een Haagse uitvinding, komend jaar uit Den Haag verdwijnt omdat de gemeente als enige van de vier grote steden de geldkraan dicht draait. De Haagse Stadspartij wil deze mediamisstap voorkomen”, stelde de partij in het debat van de gemeenteraad over de begroting.

Toch is de gemeente Den Haag nog altijd van plan haar aandeel aan FunX per 2009 te stoppen. “Wij hebben bij de start van FunX in 2003 altijd gezegd dat wij maar voor vier jaar zouden meedoen”, zei een woordvoerder van Den Haag in januari. “FunX heeft een landelijke ambitie en moet dan ook landelijk zijn financiering regelen”, is het standpunt. “Wij financieren ook BNN niet.”

Naast Den Haag financieren ook Amsterdam, Rotterdam, Utrecht samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen FunX. Die stoppen er allemaal niet mee.

Vorig artikelJohan Vlemmix krijgt programma op Eindhovense zender
Volgend artikelJos van Heerden terug op de radio