Home Landelijke radio FunX in januari tijdelijk in Groningen

FunX in januari tijdelijk in Groningen

FunX zendt van 9 tot en met 20 januari live uit vanuit Groningen. Onder de noemer ‘City Toer’ zijn er diverse uitzendingen vanuit de stad.

De jongerenzender zal onder meer aanweizg zijn bij het Noorderslag Muziekfestival. “Voor de urbanwereld betekent Noorderslag, met voor het eerst een eigen podium onder de naam X-Stage, de definitieve doorbraak van de nieuwe urban muziekstroming,” aldus programmadirecteur Mezen Dannawi.

Voor de speciale FunX Noorderslag-editie werkt de zender met een team van programmamakers die in Groningen actief is, met als uitvalsbasis de lokale omroep van Groningen OOG RTV. De radiozender jonge verslaggevers in Groningen, als start voor een nieuw grootstedelijk correspondentennetwerk.

Met de City Tour geeft FunX opvolging aan de claim die ze heeft neergelegd in de Tweede Kamer. Vorige week schreef de radiozender in een open brief aan de politiek in 2006 frequenties te claimen voor meer stadsedities van FunX. Dannawi: “In Groningen laten we zien dat we er klaar voor zijn.”