Home Landelijke radio NPO FunX FunX houdt interview met gevangen rapper

FunX houdt interview met gevangen rapper

FunX

FunX heeft een interview gehouden met rapper Djaga Djaga, de rapper die een celstraf van veertien jaar uitzit vanwege een liquidatie. Het gesprek zou volgens de NPO, waar FunX onder valt, tot stand zijn gekomen via de advocaat van de rapper. Justitie zegt de zaak te onderzoeken.

Het interview zou via zogenaamde ’voice notes’ tot stand zijn gekomen via Manon Aalmoes, de raadsvrouw van Djaga Djaga. “Zij heeft hierover nauw contact gehouden met de FunX-redactie, die hiermee meende het juiste juridische pad bewandeld te hebben”, zegt een woordvoerder van de NPO in De Telegraaf.

‘Ging om de muziek’

Aalmoes laat aan de krant weten dat het initiatief voor het gesprek juist van FunX kwam. “Ik heb niets meer gedaan dan hun verzoek aan mijn cliënt doorgegeven. Het gesprek ging ook helemaal niet over de zaak ging waarvoor hij vastzit. Het ging om zijn muziek. Ook deze jongen heeft nog een toekomst. Ik vind het een storm in een glas water, een zaak die door de media wordt opgeblazen.”

Justitie zegt de zaak te onderzoeken. De NPO laat weten: “Het is geenszins de bedoeling geweest de gebruikelijke procedures te omzeilen. Mocht onverhoopt blijken dat dit toch het geval is geweest, dan zal dit besproken worden om vergelijkbare gevallen in de toekomst te voorkomen.”

De Amsterdamse rapper zit sinds eind 2017 vast voor betrokkenheid bij de liquidatie van Abderrahim ‘Appie’ Belhadj. Een jaar geleden kwam daar nog een straf van negen maanden bovenop wegens witwaspraktijken.