Home Landelijke radio FunX best beluisterde zender onder stadsjongeren

FunX best beluisterde zender onder stadsjongeren

FunX is opnieuw het best beluisterde radiostation onder ‘stadsjongeren’ in de Randstad in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Uit een grootschalig bereiksonderzoek, dat vorige maand is uitgevoerd door INTERVIEWwNSS, blijkt dat de zender net als in 2004 voor deze doelgroep nummer 1 is: 21 procent van de jongeren luistert dagelijks naar FunX. Het station laat daarmee Radio 538 (18 procent) en Yorin FM (8 procent) achter zich.

In de doelgroep 25-35 jaar is Radio 538 met een dagbereik van 20,5 procent onbetwist marktleider. Sky Radio staat op de tweede plaats in deze doelgroep met een dagbereik van 11,5 procent. FunX neemt in dit segment met 8,4 procent de derde plaats in, waarmee het de best beluisterde publieke zender is.

“Uit dit luisteronderzoek blijkt dat FunX volwassen aan het worden is, de eerste hype is voorbij. De ‘early adaptors’ hebben ons snel gevonden, zonder dat we veel aan marketing en publiciteit hebben gedaan. De uitdaging is nu om een breder publiek in de grote steden kennis te laten maken met FunX. We starten daarom ook volgende week met een publiekscampagne via regionale en landelijke televisiezenders.” aldus programmadirecteur Mezen Dannawi.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat internetradio in het algemeen een grote groei doormaakt. In de jongste groep luister één op de zes ondervraagden online radio. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. FunX telt inmiddels gemiddeld zo’n tienduizend luistersessies per dag via het internet, een verdrievoudiging ten opzichte van 2004.