Home Landelijke radio Fred Siebelink in de lokale politiek

Fred Siebelink in de lokale politiek

Radio 3FM dj Fred Siebelink keert terug in de lokale politiek. Dat schrijft het Utrechts Dagblad. Voor Leefbaar Utrecht komt hij per september in de gemeenteraad en volgt Ted Elsendoorn op die vanwege gezondheidsproblemen de raad verlaat.

Siebelink stond in 2000 als lijstduwer op plek 27 en het lag niet in zijn bedoeling in de gemeenteraad te komen. Maar zegt hij nu: “De partij roept mij, dus geef ik daar gehoor aan.”

De Zuilenaar die vrijwel elke ochtend te beluisteren is bij het VARA-radioprogramma ‘Stenders Vroeg’ was in 1998 ook al raadslid. Hij dacht als achtste op de lijst onverkiesbaar te staan, maar de toenmalige nieuwkomer Leefbaar Utrecht haalde negen zetels.

Siebelink hield het vijf maanden vol, maar stapte toen toch op omdat het raadslidmaatschap niet langer te combineren was met zijn radiowerk dat vooral in de middaguren plaatsvond. Omdat zijn werk nu naar de vroege ochtend is verplaatst ziet Siebelink daar geen probleem meer in.

Ook is afgesproken dat Siebelink geen raadscommissies hoeft te bezoeken. In de raad zelf zegt Siebelink zich in te gaan zetten voor sport, popzalen en de culturele zondagen.

Vorig jaar werd radio 3FM dj (en oprichter van Leefbaar Utrecht) Henk Westbroek enige tijd op non-actief gesteld door de VARA. Hij had in zijn radioprogramma opmerkingen gemaakt over onder andere de toenmalige PvdA-leider Melkert. Siebelink verwacht geen problemen met de omroep: “Ik hoef de VARA geen toestemming te vragen. Ze hebben er niets mee te maken. En verder denk ik dat lokale politiek heel wat anders dan de landelijke. Maar dat Henk toen werd geschorst vond ik belachelijk.”

De beroepskwebbelaar op Stendersvroeg kijkt uit naar het debat in de raad. “Als ik het zie via de lokale televisie denk ik wel ‘wat een saaie doos in de gloria’. Als het nodig is zal ik m’n bekkie zeker gaan roeren.”