Home Landelijke radio Frank van der Lende: “Mensen moeten altijd even aan mij wennen”

Frank van der Lende: “Mensen moeten altijd even aan mij wennen”

3FM-dj Frank van der Lende zegt in een interview met Het Parool een heel andere middagshow te maken dan zijn oud-collega's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op 538 doen. "Ik ben oprecht geïnteresseerd, op zoek naar het verhaal. En dat is een ander soort verhalen dan die Coen en Sander opzochten. Je zou kunnen zeggen dat zij meer RTL Boulevard waren en ik meer Man Bijt Hond." Swijnenberg en Lantinga begonnen maandag 17 augustus bij 538, nadat ze gestopt waren met hun middagshow op 3FM.

De 26-jarige Van der Lende begon in juni met zijn nieuwe middagshow op 3FM. Volgens de dj beginnen de 3FM-luisteraars aan hem te wennen. "Voor mijn gevoel begint dat nu te komen. Mensen moeten altijd wel even aan me wennen. Ik heb geen standaard radiostem, je hoort geen dj, maar je hoort mij. En ik leg er veel van mezelf in. Je krijgt veel Frank, dat moet je maar net leuk vinden", aldus Van der Lende in Het Parool.

Van der Lende zegt niet heel erg bezig te zijn met de luistercijfers van zijn nieuwe middagshow. "Ik kijk er natuurlijk naar, maar gelukkig zijn we de publieke omroep – dat scheelt. We willen wel een groot publiek bereiken, maar luistercijfers zijn niet heilig. Het betekent dat ik een bepaalde vrijheid heb."

Volgens Van der Lende is Giel Beelen ontzettend belangrijk voor hem geweest. "Toen ik met mijn programma voor zijn ochtendshow zat, heeft hij me echt een podium gegeven doordat ik elke dag nog even bij hem mocht kletsen. We drinken nu elke maand wel een keer wijn samen."
Foto: Hans-Peter van Velthoven

Vorig artikelLuisteronderzoek voortaan ook in te vullen op smartphone en tablet
Volgend artikelLuisteraars mogen invulling programma Giel Beelen & Eva Koreman bepalen