Home Landelijke radio Florent Luyckx: “Mijn passie voor radio en muziek kan ik nu combineren”

Florent Luyckx: “Mijn passie voor radio en muziek kan ik nu combineren”

De nieuwe zendercoördinator van 3FM, Florent Luyckx, heeft vandaag voor het eerst publiekelijk gereageerd op zijn aanstelling. In het 3FM programma ‘Arbeidsvitaminen’ sprak hij met Gerard Ekdom over zijn nieuwe baan. “Radio is mijn leven lang een hele grote passie van me. Daarnaast ben ik een ontzettende grote muziekliefhebber. En in deze job kan dat samen”, zo motiveerde Luyckx zijn keuze voor 3FM.

Uiteraard was de vraag wat Luyckx als eerste zou gaan veranderen aan het publieke popstation. “Ik weet nog niet wat ik ga veranderen. Ik heb natuurlijk nu nog maar een beeld als buitenstaander. Als ik erin zit, dan loop ik wel tegen dingen aan. Maar in z’n algemeen denk ik dat 3FM nog wat herkenbaarder kan zijn dan dat het nu is.” Toch weet hij een belangrijk minpuntje van 3FM te noemen. “3FM is nog steeds een lappendeken van omroepen. Als ik de ene dag luister is de zender anders als de andere dag.”

De nieuwe zendercoördinator was 13 jaar werkzaam bij platenmaatschappij Zomba. Toch is volgens hem de overgang naar 3FM niet zo ingrijpend. “Ik werk nu ook samen met artiesten en mediamanagers. De invalshoek is wat anders, maar er zijn veel overeenkomsten.”

Luyckx zal begin volgend jaar bij 3FM aan de slag gaan.