Home Landelijke radio Finale Nationaal Songfestival live op Radio 2

Finale Nationaal Songfestival live op Radio 2

Radio 2 staat aanstaande zondag de hele middag en avond in het teken van de finale van het Nationaal Songfestival in de Pepsi Stage in Amsterdam. Met de Songfestival Top 100, de finale van het Nationale Songfestival en een uitgebreid verslag van de Afterparty.

In de uren voor de finale, vanaf 14:00 uur, presenteren Ron Stoeltie, Hijlco Span en Willem van Beusekom de Songfestival Top 100. Het publiek stemde de afgelopen weken massaal op hun favoriete liedjes uit de geschiedenis van het Nationale en het Eurovisie Songfestival. In het laatste uur verzorgt verslaggever Robert Jan Booij bovendien reportages vanuit de ongetwijfeld nerveuze artiestenverblijven backstage.

Om 21:00 uur begint de finale waarin twaalf kandidaten strijden om een plaats voor de 50e editie van het Eurovisie Songfestival dat op 19 en 21 mei in het Oekraïense Kiev wordt gehouden. De finale wordt integraal uitgezonden op Radio 2, voorzien van commentaar door Hijlco Span. De vakjury van het Nationaal Songfestival bestaat uit Cornald Maas, Esther Hart en Paul de Leeuw. Daarnaast brengt ook een jury van Radio 2-luisteraars een stem uit. Deze tien zijn de afgelopen weken geselecteerd uit honderden aanmeldingen.

Ook de Nederlandse televisiekijkers en radioluisteraars jureren over de deelnemers. Via televoting en sms laten zij hun voorkeur blijken. De podiumpresentatie van de finale van het Nationaal Songfestival is in handen van Nance en Hans Schiffers.

Na afloop van de finale presenteert Hijlco Span live vanaf de Afterparty in de Heineken Music Hall van 23:00 tot 01:00 uur. Hij spreek onder meer met de winnaar(s), deelnemers en de juryleden.