Home Landelijke radio Extra beveiliging rond Glazen Huis in Eindhoven

Extra beveiliging rond Glazen Huis in Eindhoven

De politie zet de komende week extra agenten in rond het Glazen Huis in Eindhoven. Afgelopen weekend vond in de buurt van het huis een schietpartij plaats waarbij twee gewonden vielen. Volgens de gemeente Eindhoven is het incident de directe aanleiding om de beveiliging uit te breiden.

De politie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat het incident met 3FM Serious Request te maken heeft. Toch wordt de beveiliging verscherpt. Gemeente en de hulpdiensten evalueren dagelijks de gebeurtenissen rondom het evenement Eindhoven Winterstad. Speciale aandacht gaat uit naar Serious Request. "De evaluatie heeft ertoe geleid dat de politie heeft besloten om extra politiemensen in te zetten om de veiligheid op en rondom de Markt nog verder te optimaliseren", aldus de gemeente. 3FM zet zelf ook extra beveiliging in rond het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven.

Om ongelukken met zwerfglas te voorkomen, heeft de gemeente Eindhoven de horeca op de Markt gevraagd om geen glaswerk meer te gebruiken. Ook mogen bezoekers van de Markt geen glaswerk meer meebrengen. Op dit plein staan nu ook extra vuilniscontainers om het glaswerk en ander afval in te deponeren.
Foto: 3FM