Home Landelijke radio Evangelische Omroep moet fors bezuinigen

Evangelische Omroep moet fors bezuinigen

De Evangelische Omroep moet de komende jaren fors bezuinigen. Dat heeft de EO-directie gisteren bevestigd aan het Nederlands Dagblad. Omdat de EO tot 2007 in het slechtste geval acht miljoen euro moet inleveren, moet kritisch gekeken worden naar tijdelijke aanstellingen, aldus directeur Ad de Boer.

De inkrimping is het gevolg van de bezuinigingsoperatie die het kabinet-Balkenende al eerder heeft aangekondigd. De publieke omroepen moeten binnen vier jaar 250 miljoen euro inleveren.

EO-baas De Boer kon niet zeggen of er de komende tijd ontslagen bij de omroep zullen vallen. De directie wil in goed overleg met de ondernemingsraad kijken waar gesneden moet worden. Kostenbesparingen buiten de personele sfeer zijn volgens De Boer ook nog mogelijk, “maar die zijn onvoldoende bij bezuinigingen van deze omvang”.

Overigens pleitte De Boer wel voor enige nuchterheid. “Alle omroepen moeten hard bezuinigen. Ondanks de korting blijft de EO de best gesubsidieerde christelijke omroep ter wereld.”

De boodschap is gistermiddag hard aangekomen bij het personeel, erkent De Boer, maar van paniek is volgens hem geen sprake. “Het was een van de minst plezierige boodschappen uit mijn loopbaan bij de EO”, zei hij.