Home Landelijke radio Etherpiraat stoort het vliegverkeer

Etherpiraat stoort het vliegverkeer

Een etherpiraat uit Arnhem heeft het radioverkeer tussen luchthaven Schiphol en een aantal vliegtuigen flink gestoord. Dit heeft Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische zaken afgelopen week geconstateerd. De illegale zender was met spraak en muziek te horen in de cockpit.

De luchtverkeersleiding van Schiphol meldde vorige week de storing. Het Agentschap ging daarop op zoek naar de stoorzender. De zender in Arnhem kreeg een sanctie en moest alle apparatuur afgeven aan de controleurs van het Agentschap.

Met assistentie van politie werd afgelopen zondag alle apparatuur bij de desbetreffende illegale zender in beslag genomen. Daarnaast zal de Officier van Justitie een boete eisen, die kan oplopen tot 1100 euro. Naast deze boete wordt tevens een bestuursrechtelijke last onder dwangsom opgelegd door Agentschap Telecom. Dit houdt in dat bij een herhaling van de overtreding, er een bedrag van 2250 euro dient te worden betaald per geconstateerde overtreding, per week. Deze last onder dwangsom heeft als doel om een herhaling van de overtreding te voorkomen.