Home Landelijke radio EK breed uitgemeten op de radio

EK breed uitgemeten op de radio

In Portugal begon afgelopen zaterdag het EK voetbal. Voorafgaand aan dit grootse voetbalevent waren er op diverse zenders al kaartjes te winnen en nu het kampioenschap ook werkelijk begonnen is wordt de EK-gekte er niet minder om.

Op Yorin FM zullen de programma’s ‘Stenders Vroeg Op’ van 06:00 tot 09:00 en ‘Jensen in de middag’ tussen 15:00 en 18:00 live worden uitgezonden vanuit een openluchtstudio in Portugal. Tijdens deze uitzendingen zullen redacteuren van het Algemeen Dagblad vanaf locatie het laatste voetbalnieuws brengen in het ‘Sportwereld Journaal’. Daarnaast zal ’s avonds het RTL4-programma ‘Villa BVD’ worden uitgezonden op Yorin FM, doordeweeks om 22:45 en in het weekend om klokslag elf uur.

Het NOS radio 1-programma ‘Langs de Lijn’ staat ook in het teken van het EK. Het bekendste sportprogramma op de radio zal verslag doen van alle wedstrijden die worden gespeeld. De wedstrijden van het Nederlands elftal worden rechtstreeks en volledig uitgezonden, met commentaar van Jack van Gelder en Ron de Rijk. De overige wedstrijden worden uitgezonden tijdens de reguliere uitzendingen van Langs de Lijn. Hierbij zullen afwisselend Bas Ticheler, Andy Houtkamp en Ron de Rijk hun commentaar leveren. Rob Fleur zal rondom alle wedstrijden interviews afnemen en tussen de wedstrijden door verslag uitbrengen vanuit het Nederlandse kamp.

Radio Veronica brengt je elke werkdag in ‘Rinkeldekinkel’ tussen 16:00 en 19:00 en in het weekend in ‘Somertijd’ tussen 12:00 en 15:00 de ‘Radio Veronica EK Update’. De presentatie hiervan zal in handen zijn van Hans Kraay jr.

Bij Radio 538 proberen ze je weer op een andere manier op de hoogte houden van het laatste nieuws rondom Europees Kampioenschap Voetbal. Elke ochtend in ‘Evers Staat Op’ tussen 06:00 en 10:00 zal Edwin Evers contact zoeken met Peter Heerschop in Vicho Waas. Zij zitten in Portugal en zullen vanaf daar op hun eigen, humoristische wijze het voetbalnieuws brengen.