Home Landelijke radio Eerste ‘Heldenweek’ op Radio 6

Eerste ‘Heldenweek’ op Radio 6


Radio 6 presenteert van 6 tot en met 12 november voor de eerste keer de 'Heldenweek'. In die week staat de publieke jazz- en soulzender een week lang in het teken van de muzikale iconen. Luisteraars van Radio 6 kunnen vanaf vandaag hun stem uitbrengen op hun favoriete muzikale helden voor de Helden Top 60. Donderdag 11 november sluit rond 18:45 uur de stembus in het programma Mijke's Middag.

Luisteraars van Radio 6 kunnen op de website van de zender hun stem uitbrengen aan de hand van een uitgebreide keuzelijst met soul- en jazzlegendes. Ook is er ruimte voor het aandragen van eigen helden. Hoogtepunt van de week wordt de Helden Top 60 op vrijdag 12 november van 07:00 tot 16:00 uur.

Favoriete tracks van de helden worden afgewisseld met de persoonlijke motivaties. Daarnaast vertelt een aantal bekende Nederlanders over hun eigen muzikale iconen en kunnen luisteraars prijzen winnen met het Heldenspel.

Na het sluiten van de stembus op donderdag 11 november zendt Radio 6 van 19:00 tot 23:00 live de uitreiking van de Edison Jazz Gala uit, met op het podium onder andere soulheldin Chaka Khan en de Nederlandse jazzheld Rob van de Wouw.