Home Landelijke radio Eerste Gelderse levensliedzender snel on air

Eerste Gelderse levensliedzender snel on air

De Gelderse-politiek staat niet meer achter het plan om in de provincie Gelderland een zender voor het levenslied te starten. SP’er Freriks had dit plan bedacht en was al op weg om een station op te zetten maar gister werd bekend dat dit niet door ging. Wij vroegen hem om een reactie.

“Op dit moment is het politieke draagvlak verminderd door het feit dat enkele PvdA-ers zich niet langer kunnen scharen achter de resultaten van de werkgroep Gelderse Levensliedzender. Dit terwijl die PvdA in de werkgroep vertegenwoordigd is.”

Dit heeft vooral te maken met het particuliere initiatief van groenteboer Mario de Bruijn. Hij is ook van plan om een levensliedzender te starten en zal binnen enkele dagen al de kabel op gaan. Daarnaast zal hij ook een (beperkte) etherfrequentie krijgen, aldus Freriks.

Hij gaat verder: “Een fraaiere worst kun je de statenleden momenteel niet voorhouden. In verwarring gebracht door de komst van misschien wel twee Gelderse smartlappenzenders maakt de PvdA snel terugtrekkende bewegingen. Ik denk dat het niet onmogelijk is dat Mario het redt en ja laten we eerlijk zijn, voorlopig 1 Gelderse smartlappenzender is even voldoende”.

Aanstaande dinsdag heeft de werkgroep overleg met gedeputeerde Esmeyer. “We gaan wat ons betreft gewoon door met de onderzoeksopdracht die we van het Gelders Parlement gekregen hebben. 18 februari worden de kaarten definitief geschud. Dan dient er meer duidelijkheid te zijn over de Bruijns mogelijkheden. Inmiddels zijn er in meerdere studio’s in Gelderland die als het zou moeten vanavond nog de ether en de kabel opkunnen.”

Update:
Mario de Bruijn laat ons weten dat er binnen enkele dagen niets zal gaan gebeuren. “Bij mij is bekend dat het niet eerder zal zijn dan julli ,en zo mogelijk eerder (mondeling wordt gesproken over eind maart) ,dus zeker niet binnen een paar dagen.” Verder is er weinig contact geweest tussen De Bruijn en Freriks, dus volgens de Bruijn kan Freriks het niet weten.

Laatste update 07-02 7:45