Home Landelijke radio Radio 538 Edwin Evers wint Gouden Harp

Edwin Evers wint Gouden Harp

Edwin Evers krijgt dit jaar de Buma Gouden Harp. De 538-dj krijgt de prijs voor zijn verdiensten voor de Nederlandse muziekindustrie. Leden van de Stichting Buma Cultuur kiezen jaarlijks een winnaar uit de genomineerden voor de prijs.

Volgens directeur Frank Helmink van Buma Cultuur heeft Edwin ochtendradio op de kaart gezet. “Hij weet zich na twintig jaar nog steeds te onderscheiden, wat ontzettend knap is in de dynamische wereld van dit medium. In die tijd heeft hij volle aandacht geschonken aan Nederlands talent.”

Momenteel is de dj op wintersport in Oostenrijk en daarvandaan gaf hij vanmorgen een reactie in zijn eigen programma. “Ik ben zeer vereerd, zeker omdat je er niet op rekent. Het kwam best wel onverwachts, maar ik ben er super blij mee, dat mag duidelijk zijn.”

Frits Spits

Maandag wordt de prijs uitgereikt, tijdens het Buma Awards Gala voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. Vorig jaar ging de Gouden Harp naar Frits Spits. Hij kreeg de prijs omdat hij zich in zijn radioprogramma’s en boeken al jaren hardmaakt voor Nederlandstalige muziek.

Foto: William Rutten