Home Landelijke radio Edwin Evers met HHC Hardenberg naar bekerwedstrijd

Edwin Evers met HHC Hardenberg naar bekerwedstrijd

Edwin Evers is vanavond in het stadio FC Emmen te vinden. Daar speelt ‘zijn’ club HHC Hardenberg tegen Feyenoord in het KNVB-bekertoernooi. "Hier kijkt iedereen in Hardenberg al heel lang naar uit. Het is toch geweldig dat HHC Hardenberg de kans krijgt om tegen spelers als Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst te spelen", zegt de dj van Radio 538 in de Telegraaf.

Amateurvereniging HHC Hardenberg is ervoor verantwoordelijk dat het 8600 zitplaatsen tellende Univé-stadion van FC Emmen vanavond tot aan de laatste stoel is uitverkocht. Daar is de hoofdbewoner al heel lang niet meer in geslaagd.  

Het in verband met de tv-uitzending late aanvangstijdstip van 20:45 uur is niet bepaald ideaal voor Evers, die als ochtendshow-dj in het holst van de nacht al op pad moet. "Ik moet er om 04:00 uit, dus tegen die tijd is de penaltyserie net afgelopen. Het wordt een kort nachtje, maar dat maakt me niet uit. Dit wil ik onder geen beding missen."

Evers staat vaak in weer en wind langs de lijn op Sportpark De Boshoek en drinkt na afloop een biertje in de kantine. "Gezellig met familie en vrienden. Ik ga ook samen met mijn vader, die in de zeventig is, naar Emmen. Namens NOS Langs de Lijn had Toine van Peperstraten me gevraagd om commentaar te geven op de radio. Leek me heel leuk, maar ik heb het niet gedaan, omdat ik op mijn gemak samen met mijn vader de wedstrijd wil volgen."