Home Landelijke radio Draaiende Studio Q-music morgen van start

Draaiende Studio Q-music morgen van start


Q-music start morgenochtend met de Draaiende Studio. Vanaf 6:00 uur presenteren Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte de Q-ochtendshow vanuit het reuzenrad in Amsterdam. Om 8:00 uur zal Rob Oudkerk het officiële startsein geven voor de actie.

Dagelijks maken Ruud en Jeroen programma’s vanuit de Draaiende Studio tussen 6:00 en 9:00 uur (tussen 9:00 en 12:00 uur in het weekend) en tussen 16:00 en 18:00 uur. De studio, die hangt in een 32 meter hoog reuzenrad, is slecht 7 vierkante meter groot. Tussendoor en ’s avonds verblijven ze in een speciaal gecreëerde woning die zich op zes meter hoogte bevindt naast de studio.

Elke middag om 16:45 uur zal er een live optreden zijn in de Draaiende Studio. In de eerste week komen Di-rect, Waylon, Laura Jansen, Alain Clark, Caro Emerald, Pixie Lott en Bertolf langs. Er is nog meer vermaak voor de dj’s: elke dag zal er om 8:45 uur een verrassing bekend worden gemaakt en via een dagopdracht kunnen Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte een uur vrij krijgen.

De Draaiende Studio eindigt zodra er een luisteraar met 25.000 euro naar huis gaat. Dit werkt als volgt. Elk uur mag een luisteraar een vraag beantwoorden. Is het antwoord juist dan gaat de jackpot met 1000 euro omhoog en mag hij of zij een uur later weer een vraag beantwoorden. Is de vraag fout dan gaat er 1000 euro af en is het ‘einde oefening’ voor de kandidaat. De categorie van de vraag wordt bepaald middels labels op het reuzenrad.

Luisteraars kunnen zelf meedraaien in het reuzenrad van de Draaiende Studio. Tussen 9:00 en 18:00 uur kunnen ze gratis plaatsnemen in één van de tien gondels. Het rad is te vinden op het parkeerterrein van voetbalvereniging AFC in Amsterdam.

Vorig artikelAndrea van Pol stopt met Vroege Vogels op Radio 1
Volgend artikelSander de Heer wisselt van baan met naamgenoot