Domien Verschuuren is vanaf vandaag iedere werkdag tussen 16:00 en 19:00 uur te horen met de nieuwe middagshow op Qmusic. De dj maakte eind augustus zijn laatste uitzending op 3FM en heeft de afgelopen tijd naar eigen zeggen ‘de resetknop even diep ingedrukt’. “Ik had 3FM op een gegeven moment wel uitgespeeld. Heel jammer voor de zender dat het zo slecht is gegaan, maar ik deed mijn werk nooit met ook maar 1 procent minder plezier”, aldus de dj in het AD.

Een eigen middagshow ambieert Domien al jaren, zo vertelt hij in de landelijke krant. “Ik ben dol op die energie van dat tijdstip, de dag die was en mensen warm maken voor de avond die nog voor hen ligt. En bij Qmusic was de vraag of ik een programma wilde maken dat echt om de luisteraar draait en met hem of haar gemaakt wordt. En daar ligt misschien wel mijn kracht als radiomaker: die 1 op 1 gesprekken. Ik wil daar een zeker sfeertje neerzetten waar je telkens naar terugverlangt. Mensen moeten meer zin krijgen in hun avond. Of dat nou vrije tijd vieren is of juist nog even hard doorwerken.”

3FM

Praten over 3FM, de zender die al langere tijd kampt met tegenvallende luistercijfers, zegt Domien niet meer te willen. “Ik wil er liever niets meer over zeggen. Nee, ook niet over het nieuwe Serious Request. Dat voelt als regeren over mijn graf. Ik denk dat het een goed idee is dat ze hun kloppende hart voor muziek blijven volgen en dat daar een alternatief randje omheen zit.”

Domien was overigens vorige maand al even te horen op Qmusic; hij debuteerde met een eenmalige nachtuitzending.

Foto: Qmusic