Home Landelijke radio Documentaire over laatste uitzendingen Frits Spits op Nederland 2

Documentaire over laatste uitzendingen Frits Spits op Nederland 2

Op Nederland 2 is donderdagavond om 23:00 uur een documentaire te zien over de laatste maanden van Frits Spits bij Radio 2. De documentaire is genaamd 'De passie van Spits' en wordt uitgezonden als aflevering van 'AVRO Close Up'.

Regisseur Simone de Vries volgde Frits Spits tijdens de laatste maanden van 'Tijd voor Twee'. Volgende de makers is in de documentaire te zien hoe hij na een carrière van veertig jaar mijmert over het afscheid van een 'way of life'.

"Muziek is als drugs voor discjockey Frits Spits. Zo bescheiden en ingetogen als hij is in het dagelijks leven, achter de microfoon een komt een heel andere Frits tevoorschijn: luid, gepassioneerd en vals meezingend benadert hij iedere uitzending als een compositie en hij kiest daarbij zijn woorden zorgvuldig,  want taal beschouwt hij als zijn ‘reddingsboei’. Ondanks dat hij een taalprogramma op Radio 1 blijft maken, valt het afscheid van zijn dagelijkse programma  Spits zwaar. Maar sentimenteel wil  hij per se niet zijn. Zijn intiemste gedachtes vertelt hij aan een goede vriend, een oude kurkeik, die hij op vakantie heeft ontdekt en die hem met beide benen op de grond houdt", aldus de AVRO.
Foto: Wim Kluvers

Vorig artikelRTV Oost wil samenwerken met lokale omroepen
Volgend artikel90’s Top 750 volgende week op Radio Veronica