Home Landelijke radio Twee versies Radio Decibel in de lucht

Twee versies Radio Decibel in de lucht


De strijd om Radio Decibel gaat vandaag een nieuwe fase in. Bas Emons is in een strijd verwikkeld met voormalig zakenpartner Pierre Kartsen over Radio Decibel. Vandaag lanceert Emons het internetstation Radio Decibel met veel oud medewerkers en jong talent.

Zoals op RadioForum.nl al enige dagen te lezen is werkt het station samen met db962.nl. De mensen achter dB962 werkten al eerder samen met Emons toen deze in december 2007 de voormalige Amsterdamse piraat terugbracht in de ether. Enige tijd na de omstreden overname verlieten zij Decibel uit onvrede over de manier waarop de etherzender Radio Decibel werd voortgezet.

Het radiostation dB962.nl werd vervolgens door hen opgezet om een alternatief geluid te laten horen in de geest van het originele Decibel. Dit kenmerkte zich vooral door een oorspronkelijk en progressief muziekbeleid.

Gestreefd wordt naar een spoedige terugkeer in de ether, hetzij doordat Emons via de rechter zijn frequenties terugkrijgt, hetzij middels eventuele andere samenwerking of een overname.