Home Landelijke radio Directeur 538: “zittende partijen houden FM-vergunning”

Directeur 538: “zittende partijen houden FM-vergunning”

De landelijke FM-vergunningen worden verlengd en niet opnieuw verdeeld. Dat zei directeur Menno Koningsberger van de 538Groep gisteren op Radio 1. "De zittende partijen behouden hun vergunning. Daarnaast wordt er flink ingezet op DAB+", zo reageerde hij op kritiek van oud-dj Lex Harding.

Harding is bang dat de vergunningen naar de drie grote radiopartijen in Nederland gaan. "Het voornemen om vanaf 2017 toe te staan dat een radiobedrijf vier frequenties bezit, zal leiden tot dominantie van Talpa (nu Radio 538 en SLAM!FM) en De Telegraaf (nu Sky Radio en Radio Veronica). Die zullen elk vier frequenties verwerven. De Persgroep (nu alleen Q-Music) zal alleen al uit defensieve overwegingen ook meer frequenties willen bezitten. Dan zullen drie spelers de radiomarkt in Nederland domineren."

Minister Kamp van Economische Zaken gaf eerder aan de vergunningen te willen veilen, met weinig beperkingen. De Tweede Kamer is daar tegen. Hoe de definitieve verdeling zal zijn is nog niet naar buiten gebracht.