Home Landelijke radio Ron Stoeltie stopt als Manager Evenementen bij Radio 2 en 5

Ron Stoeltie stopt als Manager Evenementen bij Radio 2 en 5

Ron Stoeltie stopt met zijn functie als Manager Evenementen bij Radio 2 en Radio 5. De 58-jarige Stoeltie werkt sinds 1998 bij de NPO en stond aan de wieg van onder andere de Top 2000. Jurre Bosman, zendermanager bij Radio 2 en 5, neemt de taken van Stoeltie over.

Stoeltie presenteerde jarenlang het avondprogramma 'De Gouden Greep' op Radio 2 en werd in 2003 onderscheiden met de titel 'Beste Stem van 2003'. De programmamaker was ook jarenlang te horen bij onder meer de Top 2000, het Eurovisie Songfestival en als stationvoice van Radio 2. Ook is Stoeltie actief geweest als muziekredacteur bij zowel Radio 2 als Radio 5.

"Ik heb 17 geweldige jaren bij de NPO beleefd en aan de wieg gestaan van veel succesvolle evenementen. Ik ben toe aan een nieuwe stap in mijn carrière en wil mij de komende tijd onder andere toeleggen op het uitwerken van nieuwe ideeën voor radio, tv en theater", aldus Stoeltie.

Volgens zendermanager Jurre Bosman heeft Stoeltie een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Radio 2 en Radio 5. "Wij zijn hem hier zeer erkentelijk voor", aldus Bosman. Ron Stoeltie blijft wel actief als de stationvoice van Radio 5.