Dennis Schouten is per direct gestopt als verslaggever van ‘Veronica Inside’ op Radio Veronica. Talpa Network wil niet dat Dennis nog langer meewerkt aan de YouTube-serie ‘Roddelpraat’, die hij samen maakt met Jan Roos. “Je moet stoppen, anders houdt het op”, hoorde Dennis, die weigerde.

In een verklaring op YouTube stelt Dennis dat hij met spoed op het matje moest komen bij Paul Römer, radiodirecteur van Talpa Network. “Hij gaf me het welgemeende advies om met Jan Roos te stoppen. Volgde ik dat welgemeende advies niet op, dan ontviel mij dus de klus. De deal is nu: zolang ik met Jan werk, mag ik niks voor Talpa doen.”

‘Chantage’

Dennis spreekt van ‘chantage’ door Talpa Network. “Het heeft me echt verbaasd hoe ik onder druk werd gezet”, aldus de verslaggever uit Glanerbrug, die benadrukt dat hij als freelancer werkte voor Radio Veronica.

Radio Veronica laat weten: “Wij hebben Dennis Schouten gezegd dat we alleen met hem willen blijven werken, wanneer hij zich niet meer bezighoudt met content die zich onderscheidt door smakeloze grappen en het kwetsen van mensen.” Die toezegging heeft Dennis niet willen doen, waardoor de samenwerking met hem nu is beëindigd.

Foto: Wessel de Groot | PowNed

Vorig artikelGeorgina Gulsen wordt vaste sidekick bij Omroep Brabant
Volgend artikelEdwin Evers tekende bewust niet lang bij op Radio 538: “Maximaal twee jaar”